40 ANYS DE LA SEVA MORT

La 2 ret homenatge a Félix Rodríguez de la Fuente

La cadena recupera en HD i des d'aquest dissabte 'El hombre y la Tierra' i el programa 'Imprescindibles' abordarà el llegat del famós naturalista diumenge

zentauroepp52771315 gente   felix rodriguez de la fuente200313133055

zentauroepp52771315 gente felix rodriguez de la fuente200313133055

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte, 14 de març, es compleixen 40 anys sense Félix Rodríguez de la Fuente, considerat el divulgador ambientalista més important d’Espanya. Va plasmar el seu amor per la naturalesa en centenars d’hores de documentals i en la memòria col·lectiva del país. Quatre dècades després, RTVE recorda el seu llegat a través d’una programació especial.

La 2 recupera ‘El hombre y la Tierra’ remasteritzada en alta definició (des d’aquest dissabte, dos capítols cada dissabte, a les 12.45 hores). Va ser la seva obra més famosa, amb una inconfusible sintonia composta per Antón García Abril, i La 2 ofereix per primera vegada l’oportunitat de veure completes en HD dues de les seves parts: la sèrie veneçolana, rodada a les conques de l’Amazones i l’Orinoco, i la ibèrica, centrada en Espanya.

Enorme llegat

L’espai ‘Imprescindibles’, també de La 2, recuperarà diumenge 15 (21.30 hores) ‘El animal humano’, un documental de producció pròpia de RTVE, dirigit per Manel Arranz Gemma Soriano, que viatja en el temps i arriba als records infantils dels espectadors que s’enganxaven al televisor per escoltar Rodríguez de la Fuente. Des de programes com ara ‘Faunia’, ‘Animalia’ i ‘Planeta azul’ va canviar la mentalitat dels espanyols en relació amb la naturalesa, i la seva obra magna, ‘El hombre y la Tierra’, va aconseguir un èxit sense precedents a TVE amb premis i reconeixements internacionals.

‘El animal humano’ compta amb testimonis de la seva filla petita, Odile, la seva vídua Marcelle Parmentier, i companys de feina i reconeguts científics i naturalistes com Luis Miguel Domínguez Carlos Tabernero, professor de la història de la ciència. A més, ha aprofundit a l’arxiu personal del naturalista on hi ha milers de documents entre els quals destaca la correspondència que va mantenir amb el seu públic.

També en altres espais

Els programes de TVE i RNE recordaran la seva figura. ‘Aquí la Tierra’ prepara diversos reportatges rodats a la seva localitat natal, Poza de la Sal (Burgos), per descobrir com va sorgir el seu interès per la naturalesa, com va recuperar la falconeria a Espanya, les seves primeres aparicions a TVE, o el seu costat més personal gràcies a la seva filla Odile. ‘La mañana’, ‘Corazón’ i ‘España Directo’ també retrataran les seves diferents facetes i estaran pendents dels homenatges que es facin per recordar-lo.

Notícies relacionades

A més, aquest dissabte ‘No es un día cualquiera’ entrevistarà Odile Rodríguez de la Fuente per revelar el costat més humà del seu pare, i els telenotícies oferiran dos reportatges per mostrar què saben de Félix els nens d’avui i alguns dels seus treballs a Doñana. Altres programes s’afegiran a l’homenatge, com ‘La aventura del saber’, a La 2, en què Odile Rodríguez de la Fuente parlarà del seu llibre ‘Félix. Un hombre en la tierra’, o els espais ‘Reserva natural’ (Radio 5) i ‘El bosque habitado’ (Radio 3).

I el portal de Notícies de RTVE.es inclourà un reportatge que entrevista la germana de Félix Rodríguez de la Fuente.