Pere Buhigas dirigirà la nova etapa d'RTVE Catalunya

El periodista substitueix Carles González, que va ocupar el càrrec des del 2016 i va potenciar la programació en català

ialvarez52460425 television  pere buhigas dirigir  la nueva etapa de rtve cat200224135133

ialvarez52460425 television pere buhigas dirigir la nueva etapa de rtve cat200224135133 / JOSEP ECHABURU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Pere Buhigas Cardó ha sigut nomenat nou director del centre de producció d’RTVE Catalunya per obrir una nova etapa en què la ràdio i la televisió públiques potenciïn la seva oferta d’informatius i programes a la comunitat autònoma. Buhigas substitueix en el càrrec Carles González, que ha ocupat aquesta direcció des del maig del 2016. Durant el seu mandat es va celebrar el 60è aniversari de TVE a Catalunya i es va incrementar la programació en català, amb nous programes culturals i de ficció.

Buhigas (Barcelona, 1958) és llicenciat en Periodisme, enginyer tècnic de Telecomunicació i diplomat en Estudis Avançats en Comunicació Audiovisual i Publicitat. Va començar la seva carrera professional a Ràdio Joventut de Barcelona el 1979 i després del seu pas per Radiocadena Espanyola a les Balears, va ser director de les emissores de Ràdio Nacional d’Espanya a Ponferrada, Salamanca, Lleida i Tarragona. També ha sigut director d’Informatius i Programes d’aquesta cadena d’emissores a Barcelona.

Es dona la circumstància que va ser Carles González qui el va substituir el 2013 en el seu càrrec de director d’Informatius d’RTVE Catalunya. González el va ocupar fins al 2016, quan va passar a ser director d’RTVE Catalunya, responsabilitat que ara passa a assumir Buhigas.

Llarga experiència

Notícies relacionades

El 1996 es va incorporar al Centre de Producció de Televisió Espanyola a Sant Cugat del Vallès, on ha treballat en els programes de reportatges ‘Giravolt’ i ‘Gran angular’. Com a periodista vinculat sempre a la redacció d’informatius, ha tingut diferents responsabilitats, entre les quals destaca la sotsdirecció i direcció dels serveis informatius d’RTVE a Catalunya.

Actualment dirigeix i presenta la sisena temporada del programa d’informació i divulgació científica ‘Lab24’ en el Canal 24 Horas d’RTVE. És professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya.

Temes:

Catalunya