estreno diumenge

TV-3 desenterra crims del passat i del present a 'La fossa'

Nausicaa Bonnín protagonitza la sèrie, en què interpreta una caporal dels Mossos que investiga un assassinat al Penedès

la-fossa 04

la-fossa 04

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un crim recent amb moltes connexions amb els foscos successos de la guerra civil que van marcar els habitants d’un poble del Penedès és el punt de partida de ‘La fossa’, la minisèrie que estrena TV-3 aquest diumenge 16 de febrer (22.40 hores). Protagonitzat per Nausicaa Bonnín (‘Cites’, ‘El cor de la ciutat’) i compost de quatre episodis de 45 minuts, aquest ‘thriller’ de cuidada estètica visual i tempo contingut ve marcat per la mirada d’autor d’Agustí Vila, director de pel·lícules com ‘La mosquitera’.

El cas que aborda ‘La fossa’ és l’aparició del cadàver d’un jove (Marcos Franz, ‘Merlí’) que havia desenterrat d’amagat d’una fossa de la guerra civil on creia que hi podia haver els seus avantpassats, basant-se en les històries inconnexes que li havia explicat el seu avi, malalt d’Alzheimer. El crim porta fins al Penedès  la caporal dels Mossos d’Esquadra Andrea Carmona (Bonnín), que aviat descobrirà que els habitants del poble amaguen molts secrets. «És com si els personatges tinguessin una fossa dins d’ells mateixos on han enterrat el seu passat», recalca el director.

També la mateixa investigadora, una dona abocada completament a la seva feina, té una realitat complexa, tal com es veu en alguns ‘flashbacks’. «Té tanta passió per la seva feina que, de vegades, descuida altres parts com les relacions humanes, sobretot la relació amb el seu pare», destaca l’actriu.

Nausicaa Bonnín, a ‘La fossa’ / TV-3

Estranya parella de mossos

En la investigació de l’assassinat, Carmona compta amb la col·laboració d’un altre mosso que coneix bé els habitants del poble, interpretat per Sergio Caballero. «És un home que arrossega la seva pròpia fossa i que farà reaccionar el personatge de Nausicaa», explica l’actor. «Fan una parella estranya que dona aire a aquest ‘thriller’», afegeix.

Núria Prims, que interpreta la soferta mare del jove assassinat; Blai Llopis, que dona vida a l’habitant més influent de la localitat; Àlex Batllori, com el problemàtic germà del mort; Pau Durà i Mònica López, que encarnen una parella dedicada a l’agricultura ecològica; Bernat Quintana, com un mosso que ajuda Carmona i amb qui hi ha una tensió sexual no resolta, Ferran Lahoz i Francesc Garrido són altres dels integrants del repartiment.

Núria Prims i Mònica López, a ‘La fossa’ / tvc

Coproducció amb À Punt

Notícies relacionades

Rodada en poc més d’un mes bàsicament a Avinyonet del Penedès i pobles i boscos dels voltants, a part d’alguns interiors a Barcelona, ‘La fossa’ suposa una de les primeres coproduccions de TV-3 amb la nova tele valenciana, À Punt (amb la qual ja va rodar ‘La dona del segle’), que estrena també aquest diumenge. I tot i que la trama s’ambienta en l’actualitat, l’aparició d’una fossa comuna de la guerra civil en la història ha fet que l’equip recorregués a l’assessorament del Departament de Memòria Democràtica de la Generalitat per abordar aquesta realitat «que no s’ha d’amagar», apunta el seu productor i ‘showrunner’, Loris Omedes

La idea és que, si l’audiència li dona suport, la sergent Andrea Carmona pugui resoldre nous casos en pròximes temporades. «Jo ja tinc pensades dues localitzacions: Cadaqués i La Molina. Cal fer territori», justifica Omedes.

Temes:

Sèries TV-3