POLÈMICA APARICIÓ

Els periodistes de TV-3 qüestionen que es convidés Pujol al '30 minuts'

L'expresident va aparèixer parlant de la contribució al desenvolupament del tercer món

undefined51643339 08 01 2020 twitter del programa  30 minuts  de tv3 en que ex200113221747

undefined51643339 08 01 2020 twitter del programa 30 minuts de tv3 en que ex200113221747 / 30 MINUTS

2
Es llegeix en minuts

Els consells professionals de programes i d’informatius i el comitè d’empresa de TV-3 han demanat explicacions a la direcció per «conèixer els detalls» de la promoció i difusió del reportatge ‘30 minuts’ de diumenge passat i per la presència de diputats al Congrés de JxCat durant el programa ‘FAQS’ del 4 de gener.

‘30 minuts’ incloïa una aportació de l’expresident Jordi Pujol, que es va aprofitar per promocionar l’espai remarcant la «ruptura d’un llarg silenci mediàtic» de l’exlíder de CiU. La direcció de TV-3 ha assegurat que no hi ha «malestar» respecte dels dos programes i que totes les parts estan «d’acord» sobre el ‘30 minuts’, malgrat que considera que qualsevol altre personatge públic «ha d’intervenir en els programes quan la seva intervenció ho justifiqui».

Quant als diputats de JxCat, encapçalats per Laura Borràs, assegura que van irrompre al plató per saludar el president de la Generalitat, Quim Torra, aprofitant una pausa publicitària, fet que va provocar «un negre en pantalla» fins que van marxar i es va poder reprendre l’emissió. Segons els tres ens, els dos espais han provocat «polèmica i nombroses reaccions públiques que han situat de nou TV-3 al centre del debat polític.

Quant al ‘30 minuts’, els comitès asseguren que s’ha plantejat a la direcció el que consideren «un dèficit de comunicació», i remarquen que parlar de la «ruptura d’un llarg silenci mediàtic» en relació amb les declaracions de Pujol «indueix a confusió». El reportatge es titulava ‘Objectiu 0,7%’ i analitzava l’actualitat de la cooperació internacional pel desenvolupament a Catalunya, no processos que involucressin l’expresident, sota acusacions de corrupció.

Consells i comitè asseguren que la direcció «hi ha estat d’acord» i que s’ha «compromès» a «millorar els protocols de promoció de la programació».

Actes de partit

En relació amb el ‘FAQS’ del 4 de gener, tots tres ens han demanat a la direcció que recordi als visitants polítics «que no s’ha d’utilitzar la televisió pública per als actes de partit». Els comitès lamenten que la difusió a les xarxes socials «que el mateix grup polític va fer amb fotografies dels camerinos i del plató va comprometre la imatge del programa».

Notícies relacionades

La direcció de TV-3 ha assegurat que no hi ha «malestar» ni «cap discrepància» respecte dels dos programes, i ha remarcat que totes les parts estan «d’acord» quant a l’observació sobre el ‘30 minuts’. Afegeix que la cadena pública catalana ha informat «sempre» sobre els casos que afecten Jordi Pujol i ha especificat que considera que ell i qualsevol altre personatge públic «han d’intervenir en els programes quan la seva intervenció ho justifiqui».

Quant al programa ‘FAQS’, la direcció de TV-3 pensa que cada convidat «té dret» a anar als programes amb els acompanyants i assessors que consideri adequats, i recorda que «sempre» s’ha fet així. Sí que considera, en tot cas, que al plató només hi han d’estar les persones «que estimen oportú els responsables del programa».