'cas carlota prado'

El fiscal demana 2 anys i mig per abusos per a un concursant de GH

El ministeri fiscal considera que José María López Pérez va abusar d'una altra concursant en l'edició del 2017, mentre s'emetia

En el seu escrit de qualificació també reclama que la productora la indemnitzi amb 6.000 euros per les imatges gravades

lmmarco41228551 television gran hermano  jos  mar a y carlota191126173129

lmmarco41228551 television gran hermano jos mar a y carlota191126173129

3
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Fiscalia de Madrid ha sol·licitat dos anys i mig de presó per a un exconcursant del programa de televisió ‘Gran hermano revolution’, per un delicte d’abusos sexuals, comès sobre una de les seves companyes, mentre ella es trobava inconscient. Encara no hi ha data per a la celebració del judici.

El representant del ministeri públic reclama que José María López Pérez indemnitzi la víctima amb 6.000 euros pels danys morals causats i que la productora del programa li pagui la mateixa quantitat pels danys morals ocasionats quan li va exhibir les imatges gravades la nit anterior sense assistència psicològica. Zeppelin Televisión SAU també hi figura com a responsable subsidiària de la quantitat que es demana per a l’acusat, en el cas que sigui condemnat.

L’escrit fiscal detalla que ‘Gran hermano revolution’ és un ‘reality’ emès per Telecinco, que es desenvolupa en una casa situada a la localitat madrilenya de Guadalix de la Sierra. L’objecte del programa és la retransmissió durant 24 hores de la convivència dels participants d’acord amb el reglament de convivència del programa, «del qual es dedueix una relació de treball dels concursants amb la productora».     

Els fets en què es basa l’acusació se centren a partir de les20.00 hores del 3 de novembre del 2017, quan es va organitzar una festa a l’interior de la casa «en què el programa va subministrar als concursants begudes alcohòliques». En aquesta mateixa vivenda hi havia també laconcursant C. P. A., amb qui l’acusat havia començat una relació sentimental uns 50 dies abans.

La noia, que durant el transcurs de la festa havia ingerit «escassos» aliments, va beure «almenys quatre xupitos» de tequila, «per la qual cosava arribar a un estat d’embriaguesa que es va anar accentuant i evidenciant a partir de mitjanit». Així, pels volts de dos quarts de dues de la matinada, i quan tots dos eren al dormitori que ocupaven, José María López Pérez, «que ja s’havia desprès dels seus pantalons», va ajudar l’altra concursant a descalçar-se i a introduir-se al llit que compartien. En aquell moment, segons afirma la fiscalia, la jove conservava posada la «totalitat» de la seva vestimenta.

Agressió

Tot seguit, l’acusat es va introduir al llit mentre la noia estava en silenci «en posició decúbit supí i amb els ulls tancats, realitzant moviments lents i pesants, a causa del seu estat». José María López, «guiat per un ànim libidinós i, tot i saber l’estat de seminconsciencia en què [...] es trobava i aprofitant-se d’aquesta circumstància, va començar a realitzar sota l’edredó moviments de clar contingut sexual, malgrat que [...] balbotejant feblement» deia que no podia.

A continuació l’acusat va estrènyer el seu cos contra el de la jove «amb l’objecte de satisfer el seu desig sexual, malgrat que ella fins i tot en dues ocasions va aixecar la mà com volent dir-li que parés». Alhora López Pérez va demanar en diverses ocasions a la concursant que obrís els ulls, però la víctima va continuar immòbil. Quan ja l’acusat li va preguntar com es trobava, ella «només» va aconseguir respondre que sortís del damunt, «moment en què aquella es va girar i va quedar d’esquena a l’acusat».

Notícies relacionades

La fiscalia posa de manifest en el seu escrit que, després d’haver-se cobert tots dos amb un edredó, López «va continuar realitzant tocaments, fregaments i moviments de contingut netament sexual, va desposseir la víctima de la seva vestimenta, alliberant-la parcialment de la seva roba interior i descordant-li el sostenidor, malgrat que ella es trobava ja en estat d’inconsciència». Cap a les 1.40 h, la noia es va destapar la cara i un braç «i va deixar veure el seu estat inert», fet que va motivar la intervenció d’un dels membres del programa encarregat del visionament de la gravació, «que fins aquell moment no estava en condicions de saber què estava passant, ja que l’acusat havia utilitzat l’edredó per tapar-se».

Les imatges gravades van ser mostrades a la noia l’endemà al matí, en una sala aïllada, denominada Confesionario de Gran Hermano: «Es trobava sola i sense més companyia que la veu en off del conegut com a Súper, fet que va provocar un increment de l’estat d’angoixa, trastorn i pertorbació d’ànim que els fets soferts hores abans havien produït en ella».

Temes:

Gran hermano