TU I JO SOM TRES

Amb un 61,8% a favor, Ariza hi renuncia

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

És un cas singular, raríssim, el que acaba de protagonitzar la periodista de TVE Almudena Ariza. Proposada per al càrrec de directora d’informatius, ha declinat finalment l’oferta per considerar: «La meva candidatura ha sigut aprovada per una majoria que no considero suficient». Es refereix al referèndum intern que se sol produir a TVE quan es produeix algun canvi en les direccions. No és una votació vinculant, ni té capacitat per frenar cap nomenament, però és una manera d’expressar l’opinió dels que treballen allà. El resultat de la votació sobre Ariza va ser: 61,85% a favor, 23,49% en contra i 14,6% de vots en blanc.  Home, un referèndum guanyat amb el 61,85% de suport sembla contundent. L’admirable raresa és que Ariza l’hagi considerat insuficient.

Recordo que el juliol del 2012, pocs mesos després d’haver arribatRajoy al poder, es va nomenar Julio Somoano director d’informatius. En el referèndum intern que es va fer llavors, Somoano va aconseguir el suport del 8% i el rebuig del 71%, però no va tenir cap inconvenient a acceptar el càrrec de seguida. ¡Ah! El cas d’Ariza és una fascinant raresa tal com van els càrrecs avui dia. Aquesta periodista forma part de l’empremta que van deixar a TVE professionals magnífics com Rosa María Calaf Vicente Romero. És una experimentada routier de la informació. Ha cobert l’atac a les Torres Bessones de Manhattan, el tsunami d’Indonèsia, les guerres de l’Iran i l’Iraq i els terratrèmols d’Haití, l’Iran i Turquia. Ara exerceix com a corresponsal a París. Personalment, crec que la seva decisió de no acceptar el càrrec és equivocada. Crec que l’actual TVE i l’audiència el que necessiten, precisament, és professionals com ella en llocs clau. Però respecto, fins i tot amb admiració, la seva decisió.

Notícies relacionades

Mirat des del prisma polític, que Ariza consideri insuficient un 61,8% de recolzament coincideix amb el que va dir una vegada a TV-3 Milan Kukan, el president que va portar la independència a Eslovènia. El va entrevistar Ricard Ustrell a FAQS (2017) i Kukan va advertir que no es pot proclamar la independència sense comptar amb les dues terceres parts, és a dir, amb el 66,66%. Altrament, va afegir, seria partir per la meitat el país. ¡Ah! Notable renúncia la d’Ariza: no vol partir per la meitat la plantilla d’informatius.

 

Temes:

TVE