sèrie de Movistar+

Berto s'acomiada de la seva 'altra' família nombrosa

Barcelona acull el rodatge de la tercera i última temporada de 'Mira lo que has hecho'

zentauroepp51338743 mira lo que has hecho191212100617

zentauroepp51338743 mira lo que has hecho191212100617 / NICOL S CARVALHO OCHOA

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dimecres passat, elCirc Històric Raluyno obria les portes al públic al Port Vell de Barcelona, però el seu envelat seguia a ple rendiment. L’actorPedro Casablanc, caracteritzat de pallasso, ocupava l’escenari barroc mentre nens i pares assistien a la seva peculiar funció. Era el rodatge d’un dels ‘flashbacks’ que apareixeran a la tercera i última temporada de‘Mira lo que has hecho’, la sèrie deBerto Romeroper aMovistar+en què el còmic català explota les situacions més hilarants de la paternitat, jugant amb l’autoparòdia.

«Sempre vaig dir que la sèrie estava pensada per atres temporades», assegura el col·laborador de ‘Late motiv’ que, com a la ficció, també és pare de tres fills, dos dels quals bessons. Si l’anterior entrega va acabar ambel naixement dels nadons de la Sandra(Eva Ugarte) i el Berto, aquesta començarà amb unsalt temporal de cinc anys, amb uns nens ja crescudets de 9 i gairebé 6 anys, i donant guerra. «Els nens tenen ara més protagonisme. El seu paper és molt agraït perquè creen embolics, es diverteixen i trenquen coses», recalca el seu creador, que firma els guions ambRafel BarcelóiEnric Pardo.

Una mudança

Com que el clan ja té el carnet de família nombrosa, el Berto i la Sandra es mudaran a una casa més gran, als afores, on s’enfrontaran a més conflictes personals i de tipus laboral, amb una agenda carregada d’obligacions i compromisos. «Els nens creixen i amb ells, també els problemes», avança el seu director Javier Ruiz Caldera (Superlópez), mentre que Ugarte considera que, per a ella, aquesta última temporada és «la més divertida».

Eva Ugarte i Berto Romero, durant el rodatge / movistar+

Els nous episodis serviran per rescatar una part de l’esperit de les entregues anteriors, després d’haver-se endinsat en la hilaritat de les situacions a què s’enfronten elspares primerencsi lacrisi de parella. «La tercera temporada recupera una mica la lleugeresa de la primera i, alhora, comparteix amb la segona la voluntat de plantejar temes sense tenir por d’on ens porten», avança Berto. Altres dels elements que es mantenen en els nous sis episodis són els ’flashback’ i somiejos que ens transportaran al passat dels protagonistes i els ‘cameos’ de personatges coneguts. «És més variada, com la primera, i té més colors», afegeix el seu creador.

Clara Segura i Pedro Casablanc

No obstant, una de les pretensions del còmic era no repetir-se i, per exemple,la metaficció que es va plantejar a la segona temporada(amb un Berto rodant una sèrie sobre la seva pròpia vida) ara no té cabuda. Tot i que aquest rodatge que va desencadenar la crisi dels protagonistes encara tindrà conseqüències en les seves vides.

Clara Segura, al rodatge de ‘Mira lo que has hecho’ / movistar+

Notícies relacionades

Igual com augmenta la família de Berto, la sèrie també s’amplia amb incorporacions com Clara Segura, al paper de Daniela, amiga de la mare de Sandra, Olga (Inma Sancho); Camille Glémet i el mateix Pedro Casablanc. Repeteixen en el repartiment actors comJordi Aguilar, Anna Carreño, Carmen Esteban, Inma Sancho i Font García.

El rodatge, que aquest any ha durat 11 setmanes, acabarà el 20 de desembre i, tot i que suposarà el final definitiu de la sèrie, Berto no descarta tornar a reunir l’equip per a uns altres projectes, mantenint-los així com la seva família nombrosa alternativa. De moment, ell té moltes idees al cap, i una agenda plena de compromisos, com les seves col·laboracions al ‘Late motiv’ de Buenafuente i el‘Nadie sabe nada’ de la Cadena SER i la gira teatral de ‘Mucha tontería’.