ÒBIT

Mor Carroll Spinney, titellaire del 'Barri Sèsam' dels EUA

Va donar vida a 'Big Bird', la versió original de la Gallina Caponata, i al Monstre de les Escombraries

zentauroepp51281332 file   december 8  2019  it was reported that caroll spinney191208203409

zentauroepp51281332 file december 8 2019 it was reported that caroll spinney191208203409 / Johnny Louis

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Caroll Spinney, el titellaire de ‘Barri sèsam’ que va donar vida al personatge en què es va inspirar la Gallina Caponata, ha mort aquest diumenge a Connecticut, als Estats Units, als 85 anys. Així ho ha confirmat Sesame Workshop, l’organització educativa no lucrativa que es troba al darrere del mític programa de televisió (‘Sesame Strett’, als EUA) que va tenir la seva exitosa versió a Espanya. Spinney patia distonia des de feia un temps.

El titellaire va popularitzar el personatge de ‘Big Bird’, un ocell groc de dos metres la versió del qual a TVE es va traduir com la Gallina Caponata. El plomatge d’aquesta, no obstant, no era groc, sinó violeta, blau i rosaci. El personatge espanyol va aparèixer en l’etapa del programa de 1979 a 1980 i el va interpretar Emma Cohen.

Quan ‘Big Bird’ va aparèixer esporàdicament a ‘Barri sèsam’, el seu nom va ser traduït com Paco Pico. Aquest va aparèixer després a Juega conmigo, Sésamo (versió doblada de ‘Play with me Sesame’ i que ara emet TVE).

El «rondinaire»

Notícies relacionades

Spinney, que va anunciar la seva retirada fa un any, va donar vida també a Óscar el Rondinaire, el Monstre de les Escombraries, des de 1969. A través d’un comunicat, Sesame Workshop ha recordat amb afecte el caràcter «rondinaire» del Monstre de les Escombraries, que permetia a totes les persones «estar de mal humor de tant en tant».

«Spinney li va donar al món alguna cosa realment especial», han afegit. I recalquen: «El seu enorme talent i el seu gran cor eren perfectes per interpretar l’ocell groc que alegrava els innombrables fans de totes les edats a tot el món».