TU I JO SOM TRES

A Tele 5 val tot: una víctima anomenada Carlota

Conseqüències de la infame manera de fer televisió

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Novembre del 2017. Discorria l’habitual negoci de Tele 5 anomenat Gran Hermano Revolution. El programa va muntar una festa als que estaven tancats a la gàbia de Guadalix. Se’ls va proporcionar alcohol. Una de les concursants, Carlota Prado, 24 anys, va entrar en fase de confusió etílica. Va estar un temps indeterminat en situació d’atordiment. Hores després va ser requerida per la megafonia del programa perquè entrés a l’anomenat El confesionario, una habitació de reduïdes i claustrofòbiques dimensions on, un cop hi entren, queden tancats sense poder sortir fins que el programa els obre la porta. Li diuen que miri la pantalla que hi veurà una cosa. I el que veu és a ella mateixa, la nit de la festa alcohòlica, ajaguda a un sofà, semiinconscient. Un altre concursant, José María López, també sota els efectes de la beguda, però més conscient, és a sobre d’ella.  Assetjament, setge, violació o intent de violació.. Carlota va mirant, horroritzada, unes imatges d’ella mateixa que no recorda, perquè estava en situació d’atordiment. Panteixa, plora, es cobreix la cara amb les mans, crida: «Sisplau, traieu això, tinc el cor a mil, ¡deixeu-me sortir!».

El programa li diu que no. Carlota va donant voltes, desesperada, per l’habitació. La càmera segueix el seu rostre. S’hi recrea. Primers plans de la noi en estat d’ansietat punyenta. Onze minuts dura el seu turment, tancada, sola, sense empara psicològica, obligada a veure la seva pròpia tortura per a més negoci de l’infame reality show. Aquestes imatges han sortit ara a El Confidencial. Poques cadenes els han donat visibilitat. Es cobreixen entre si. L’opaca omertà televisiva impera. Les Noticias de La Sexta és una de les poques excepcions.

Notícies relacionades

El tema ha arribat als jutjats. Carlota està en tractament psicològic des de fa dos anys. La cadena calla. Tapa. Es parla només de la greu, fins i tot delictiva, irresponsabilitat de Zeppelin, la productora del programa. A Zeppelin (Endemol Shine Group) la va comprar Tele 5 el maig del 2007 per 2.629 milions d’euros, amb dos socis: Goldman Sachs i John De Mol. O sigui que Zeppelin era de Tele 5 el 2017. Fa un mes, el 26 d’octubre del 2019, la van vendre al grup Banijay. Intenten una desviació a base d’enginyeria financera. Volen continuar ocultant la veritat: tot val en el seu miserable sistema de fer tele. Negoci a costa del que sigui.