TU I JO SOM TRES

I el 'Ministeri RTVE' ¿qui se l'emporta?

S'especula amb repartiment de carteres però ningú parla del superministeri RTVE

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Tot i que encara no hi ha informació oficial, les tertúlies televisives bullen especulant quines carteres ministerials es reservarà el PSOE, i quines permetrà que les agafi Podem. ¡Ahh! És un tema apassionant el repartiment de ministres. A La Sexta noche Iñaki López llançava la pregunta: «¿Quines carteres ocuparà Unides Podem? ¿En seran dos, tres, quatre, cinc?». I Verónica Sanz ens dibuixava la possible composició del consell de ministres: «President Sànchez i vicepresident Iglesias, això sembla definitiu. Però segurament dues vicepresidències més: per a Carmen Calvo i Nadia Calviño».

I després van anar apareixent en pantalla un paisatge de criatures susceptibles que els toqui cartereta. Per exemple Alberto Garzón (seria la quota Izquierda Unida), per exemple els podemites Victoria Rosell, Julio José Rodriguez, Pablo Echenique, Juancho López de Uralde, i fins i tot la diputadad’Esquerda Unida Yolanda Díaz. I naturalment flotaven a l’aire ministeris com el de Treball, el d’Universitats, el d’Igualtat... com a possibles carteres per a aquesta menudalla de ministrables a l’espera de destinació. ¡Ahh! Quin frenesí. No obstant m’ha sorprès que en cap tertúlia ningú s’hagi preguntat: i el ‘Ministeri d’RTVE’ ¿qui l’agafa? Aquest si que és un superministeri, amics.

Notícies relacionades

Sembla que s’estan produint converses molt secretes, molt opaques, i molt tenses, per veure qui s’emporta la gran corporació de ràdio i televisió públiques. El control de la informació, i la cuina del relat al gust, és decisiva. Ens explica un espia establert a Madrid, molt amic del nostre canari flauta Papitu, que un famós i tremend productor li ha dit a Pablo Iglesias: agafa TVE i en quatre anys et faig president. O sigui, atents a qui s’emporti aquest superministeri.

ALTRES LOTERIES .– De les quatre variants que s’emeten com espots de la grossa de Nadal, la més interessant i meditable és la que es veu l’avi Fèlix visitant la seva exnora Pilar per regalar-li un dècim de loteria. «Tot i que ja no siguis la dona del meu fill, per a mi continues sent de la família», li diu. Un gest bonic. LaPilar s’ha divorciat, però el seu exsogre Fèlix la segueix estimant de la mateixa manera. ¡Ah! Potser el creador d’aquesta tendra història està enviant un missatge a independentistes i unionistes.