13 jul 2020

Anar al contingut

TU I JO SOM TRES

Eleccions Pimpinela

Ferran Monegal

Repassant els discursos i mítings que han realitzat els líders polítics en els últims mesos, a La Sexta noche han descobert que si alguna cosa els uneix a tots són les seves referències al duo Pimpinela. Efectivament, aquesta és la seva única coincidència: s’acusen uns a altres de fer un Pimpinela, que per a ells és com fer un teatret, una comèdia. «Sembla que estiguin barallats, però després se’n van junts de gira. Estan fent un Pimpinela», va advertir fa uns dies Ramón Espinar, secretari general de Podem a la Comunitat de Madrid, parlant de les aparences entre determinats partits. O sigui, en vista que aquest duo musical està de moda en l’argot dels polítics, La Sexta ha decidit convidar aquests dos germans, Lucía i Joaquín Galán. Home, ja s’ho han pres bé. No els importa que els citin assimilant-los a fer comèdia de cara a la galeria.

 Joaquín Galán va apuntar:  «Els polítics ens precedeixen. Es barallen i fan veure que s’entenen malament quan en realitat s’avenen. I tot això passa des de molt abans que existís Pimpinela». Té tota la raó. A més és molt injust que els líders polítics hagin pervertit el veritable sentit de les cançons de Pimpinela. No són hipòcrites. No són exemple de fingiment. A més de la seva arxifamosa Olvídame i pega la vuelta, la classe política hauria d’escoltar una altra titulada Valiente, en la qual Lucía li diu al seu pollastre: «Tú te crees valiente porque pegas un grito y me haces callar delante de la gente. [...] Termina la farsa, eres un mal actor ¿O no te das cuenta, que hasta para irte te falta valor?». ¡Ahh! És una lletra formidable, digna de Paquita la del Barrio, la més guerrera de Veracruz. No, no és Pimpinela un duo que impulsi el fariseisme en les seves cançons. Al contrari. El que no els puc precisar és quant fariseu polític hi haurà després del recompte de vots.

ANGLATERRA .– Dissabte a la nit, dos programes van coincidir i van recordar Anglaterra: al Palmar de Troya FAQS (TV-3) van entrevistar John Bercow, i al Deluxe (T-5) a Bienvenida Pérez. O sigui, Mister Speaker i Lady Welcome en estèreo. Bercow agrada a TV-3 perquè era partidari de donar a Puigdemont la possibilitat de parlar al Parlament britànic. I Bienvenida agrada a T-5 perquè de sobte deixa anar: «És millor anar de compres per Londres que tenir sexe»

Temes: Tele 5