TU I JO SOM TRES

El tractor va millor amb vi que amb gasoil

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Chicote ha tornat amb noves entregues de Pesadilla en la cocina (La Sexta). Els serveis de producció li han preparat un inici de temporada a l’altura del que esperem d’aquest programa. O sigui, un xou espaterrant en algun restaurant desorganitzat, amb un propietari surrealista, una cuinera o un cuiner greixós i irascible, cambrers enfrontats, i sobretot, si és possible, algun ratolí o una legió de paneroles circulant per sobre de la maionesa, en un mar de floridura i d’engrut. Això provoca en l’audiència una barreja de rialles i d’esgarrifança, que són la base de l’èxit del programa. Han aconseguit una fórmula que funciona a la perfecció. Se’t posa la pell de gallina mentre veus tota aquella porqueria que serveixen a la carta i alhora fas unes rialles que se senten per tot el veïnat.

En aquest inici han trobat, a Jerez de la Frontera, el ‘cortijo’ Mosto Tejero, que té un propietari, Juanete, que es passa la jornada enganxat a una ampolla i fent palmes. El personal campa al seu aire, com si allò fos xauxa. Juanete, sempre perdut al fons d’una copeta de ‘mosto peleón’, acaba entrant en crisi total. Agafa la porta, els envia a tots «a prendre pel cul ‘joputas’», i fuig muntat damunt el seu tractor al crit de jo soc agricultor i el puto restaurant te’l pots quedar Chicote, te’l regalo. ¡Ah! Aquest Juanete, que s’allunya damunt un tractor per un camp enfangat, ha sigut un cop agropecuari impactant. I encara més considerant que és molt possible que Juanete, al tractor, en comptes de posar-hi gasoil, li foti vinatxo.

Notícies relacionades

Aquest programa té èxit en funció de la bogeria dels personatges que circulen pels camins veïnals de l’Espanya invertebrada. I Chicote sap entrar en escena incentivant l’aquelarre. Res a veure amb aquell altre Chicote, denunciador, que investigava que els donen per menjar als nostres fills en algunes escoles sense escrúpols, o als nostres avis en cruels residències per a la tercera edat. Aquell Chicote treia els colors i retratava els polítics responsables d’aquests establiments públics. Aquest Chicote de Pesadilla en la cocina és un altre registre: és el sidral per la via gastronòmica més esbojarrat i extravagant.