SEGONS 'VARIETY'

'El director', l'autobiografia de l'exdirector de 'El Mundo', serà una sèrie

La productora Fremantle, creadora i distribuïdora a Espanya de programes com ara 'Got Talent' i 'Factor X', adaptarà per a televisió les memòries del periodista i editor

48304230 59

48304230 59 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

‘El director’, el llibre de qui va ser al capdavant del diari ‘El Mundo’ fins al 2015, David Jiménez, i que explora i denuncia les dinàmiques internes amb què va haver de bregar durant el seu mandat, es convertirà en una sèrie gràcies a la productora Fremantle, segons ha informat aquest divendres el mitjà especialitzat nord-americà ‘Variety’.

Jiménez (Barcelona, 1971) va ser un corresponsal internacional experimentat, cobrint conflictes, desastres i esdeveniments importants durant més de dues dècades abans de convertir-se en director d’‘El Mundo’ el 2015. Al seu llibre (publicat per Libros del K. O. a començaments d’aquest any), que la revista ‘Variety’ qualifica d’«explosiu», detalla com va lluitar per defensar el diari de la política i els negocis, així com dels executius dels mitjans de comunicació, i ofereixen una mirada sincera a una redacció moderna i al periodisme actual. Sense defugir a explicar «el costat més fosc de la professió», afirma l’autor.

‘El director’, per les pàgines del qual transiten polítics, membres de la reialesa, criminals i periodistes coneguts, ha sigut un èxit de vendes a Espanya i s’han venut els seus drets per traduir-se a altres idiomes. Durant setmanes va encapçalar les llistes de no ficció.

«Un reflex fidel»

La sèrie, ara mateix en fase d’adaptació del guió, vol reflectir més fidelment el món del periodisme que el que fins ara ho havien fet altres produccions, que, segons Jiménez, «no se senten autèntiques».

La productora Fremantle, creadora i distribuïdora a Espanya de programes com ara ‘Got Talent’, ‘Factor X’ o ‘Me quedo contigo’, serà l’encarregada d’adaptar per a la televisió les memòries de Jiménez.

«El director» és la primera sèrie que la productora durà a terme a Espanya.

Notícies relacionades

Jiménez va rebre ofertes de diverses productores abans de decantar-se per Fremantle. «Tan aviat com es va llançar el llibre hi va haver un gran interès per part de diferents companyies i plataformes», ha explicat l’autor a la revista. «Volia mantenir l’esperit del llibre i vaig veure que Fremantle també volia el mateix» 

El productor executiu de Fremantle a Espanya, Manuel Tera, ha avançat que si bé els noms i llocs específics probablement canviaran i «crearà un univers més ampli», la missió és «mantenir-se fidel al treball original de Jiménez».

Temes:

Llibres