RELLEU EN UN MITJÀ DE COMUNICACIÓ

David Jiménez, nou director d''El Mundo' arran de la destitució de García-Abadillo

Nascut a Barcelona el 1971, als últims anys ha sigut corresponsal a l'Àsia i ha estat becat a Harvard

El nou director d’’El Mundo’, David Jiménez (esquerra), i el destituït Casimiro García-Abadillo.

El nou director d’’El Mundo’, David Jiménez (esquerra), i el destituït Casimiro García-Abadillo.

2
Es llegeix en minuts

El periodista David Jiménez substituirà al capdavant del diari 'El Mundo' el fins ara director Casimiro García-Abadillo, que ha sigut cessat per Unidad Editorial després de 14 mesos al càrrec, al qual va arribar amb la destitució de Pedro J. Ramírez.

El consell d'administració d'Unidad Editorial, que va comunicar la decisió dijous a la tarda, ha agraït a García-Abadillo la "difícil tasca" de dirigir el diari després de la sortida de Pedro J. Ramírez i ha afirmat que la seva tasca ha contribuït "decisivament a estabilitzar" els resultats del rotatiu.

En una carta dirigida als treballadors del diari, el president d'Unidad Editorial, Antonio Fernández-Galiano, expressa "el desig" de "buscar la fórmula" que permeti que García-Abadillo mantingui la seva vinculació amb el grup de comunicació. Per Fernández-Galiano, la feina del director sortint ha permès "anar molt més enllà" i "enfortir l'equip" a partir de la reorganització de la redacció i el redisseny del diari, "per acostar-lo a les noves demandes informatives i de contingut". García-Abadillo va ser nomenat director d''El Mundo' el 30 de gener del 2014, càrrec en què va rellevar Pedro J. Ramírez el 2 de febrer.

Pel que fa a David Jiménez, el seu nomenament serà efectiu les pròximes setmanes. "Després de 16 anys de corresponsal i un a Harvard, torno a casa a dirigir 'El Mundo'. Honrat per l'oportunitat", ha escrit David Jiménez al seu compte de Twitter, la mateixa xarxa social en què el seu predecessor l'ha felicitat i li ha desitjat molta sort.

Jiménez fa més de 20 anys que està vinculat al diari madrileny, al qual va arribar el 1994 com a becari i va començar en les seccions de Madrid i Societat. La seva designació com a director d''El Mundo', en paraules de Fernández-Galiano, suposa "un impuls al procés de transformació digital" que des de fa dos anys es desenvolupa al rotatiu.

Notícies relacionades

Nascut a Barcelona el 1971, Jiménez ha cobert com a corresponsal a l'Àsia les revoltes d'Indonèsia, les Filipines, el Nepal o Birmània, així com les guerres de Timor Oriental, el Caixmir, Sri Lanka o l'Afganistan, i la mort d'Ussama bin Laden. Ha col·laborat amb 'The Sunday Times', 'Esquire', la CNN, el Servei Mundial de la BBC i Ràdio França Internacional.

Actualment, forma part de la beca Nieman de la Universitat de Harvard, i ha treballat al Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), on ha desenvolupat projectes sobre el futur del periodisme i els desafiaments digitals de la premsa.