PRIMERA VEGADA EN LA SEVA HISTÒRIA

'Cuarto milenio' inicia la 15a temporada amb un programa en directe

L'espai sobre el món del misteri que presenta Iker Jiménez inaugura la sèrie d'especials 'Cuarto Milenio Live', que s'emetran esporàdicament

La primera entrega se centra en les novetats del crim d'Alcàsser i l'obscurantisme que l'envolta i visita llocs emblemàtics en temps real

ialvarez49845987 cuarto milenio teletodo190913202712

ialvarez49845987 cuarto milenio teletodo190913202712

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El programa de Cuatro que tracta assumptes relacionats amb el món del misteri, ‘Cuarto milenio’, comença una nova temporada, la 15a, i ho vol fer marcant una fita en la seva història: emetent el programa en directe. Seràdiumenge, 15 (22.45 hores), amb un tema encara d’actualitat tot i que fa més d’un quart de segle que es va produir: el crim d’Alcàsser. L’espai que dirigeix i presenta Iker Jiménezque dirigeix i presenta Iker Jiménez inaugura així una sèrie d’especials, ‘Cuarto Milenio Live’, que s’oferiran esporàdicament i que comptaran amb la participació activa dels telespectadors a través de les xarxes socials.  

Així ho explica Jiménez: «Aquesta temporada és la més important de la nostra història, perquè després de 14 anys de permanència cada diumenge a casa dels telespectadors fem un salt sense xarxa i al descobert a través del directe. És un repte en què els telespectadors podran participar i decidir des d’una enquesta o el resultat d’un debat o donar indicacions precises als nostres investigadors desplaçats als llocs on habita el misteri».

Seccions noves

Però aquesta no és l’única novetat. L’espai estrena quatre seccions. ‘Memoria Ancestral’ és l’aposta més personal d’Iker Jiménez, en què explicarà casos investigats per ell mateix i que l’han marcat de manera especial. «Són casos d’un univers que és a punt de morir, com ara l’inconscient col·lectiu rural del nostre país», explica el presentador. A ‘Noticias del cosmos’ es donaran a conèixer els últims descobriments sobre l’espai. I  ‘Fotos con historia’ analitzarà imatges que es consideraven normals fa uns anys i que avui dia serien extraordinàries. Finalment, ‘Alta extrañeza’ se centra en els esdeveniments ufològics més insòlits i inexplicables que s’han viscut al món.

Així mateix, el programa, produït per Alma Producciones Audiovisual, continuarà obrint el debat, la crònica i la investigació sobre un ampli ventall de temàtiques, com aral’arqueologia, la ciència, la criminologia, la història, les conspiracions, la zoologia, l’antropologia, la psicologia i el misteri.

Un crim enigmàtic

Notícies relacionades

En relació amb el crim d’Alcàsser, Jiménez assegura: «Avui dia, l’opinió pública sobre aquest cas dolorós i enigmàtic està totalment dividida. Per a molta gent han quedat llacunes i jo vull saber què pensen actualment els principals protagonistes de la investigació d’aquest succés». I afegeix: «L’obscurantisme continua planant sobre aquest assumpte des de fa gairebé tres dècades. És lògic que tothom en vulgui saber coses i nosaltres, senzillament, escoltarem aquells que en saben».

Entre aquests, el forense Luis Frontela, responsable de la segona autòpsia a les nenes; Javier Martínez, periodista del diari ‘Las Provincias’, que va cobrir el cas des del principi, i Fernando García, pare de Miriam, una de les menors assassinades. El programa també visitarà llocs emblemàtics del misteri en temps real, donant als espectadors la possibilitat d’ajudar en les investigacions de diferents maneres