Tània Sarrias i Gemma Nierga, dues de les apostes de RTVE a Catalunya

L'actriu i presentadora es posa al capdavant del nou 'Punts de vista', en La 2, i la periodista estrena secció a 'El matí de Ràdio 4'

nierga

nierga / JOSEP ECHABURU

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

TVE Catalunya inicia nova temporada televisiva i radiofònica amb l’estrena de la nova etapa a TVE-Catalunya del programa cultural‘Punts de vista’ totalment renovat i presentat per Tània Sàrrias, i  la sèrie ‘Bany compartit’, així com nous espais a Ràdio 4 i la incorporació de Gemma Nierga a ‘El matí de Ràdio 4’ amb la secció ‘Un cafè d’idees amb Gemma Nierga’. Un nou curs, aquest, marcat per la falta de pressupost originada per la inestabilitat política, que no permet posar en marxa alguns projectes, segons va assenyalar Carles González, director de RTVE Catalunya en la presentació a Sant Cugat. 

En el cas de la tele, l’estrena més imminent, dissabte, 14 (La 2, 15.05), és el de la sèrie ‘Bany compartit’, una ‘sitcom’ protagonitzada per quatre noies que comparteixen pis, a qui els donen vida Sofia Coll, Núria Montes, Paula del Río i Laura Porta. Aquell dia, la cadena penjarà els 36 episodis de què es compon en  RTVE a la carta i al canal de TVE-Catalunya a Youtube. «Perquè el seu públic principal és gent jove, que consumeix la tele en altres dispositius», va assenyalar Anna Cler, directora de programes de TVE-Catalunya.

Una altra novetat és que La 2 retransmetrà la Diada en català (16.30 a 20.00 hores). Després, al Canal 24 hores hi haurà taules amb convidats de tots els partits polítics i associacions. «Volem ser la televisió de tots els catalans», va apuntar González.

Part de l’equip de la temporada 2019-2020 de TVE-Catalunya i Ràdio 4. / JOSEP ECHABURU

Una altra de les estrenes haurà d’esperar al 10 d’octubre, que és quan s’emetrà el programa de producció pròpia ‘Punts de vista’, que passarà de tenir 30 minuts de durada a 55 (dijous, de 18.00 a 19.00), es farà des d’un plató en lloc de nodrir-se només de reportatges al carrer i el presentarà Sàrrias.

Informació i diàleg

Quant a la ràdio, segons va apuntar Vicenç Sanclemente, subdirector de Ràdio 4: «Hem volgut passar de ser antropològics a rellevants». I entre les seves apostes hi ha «la informació i el diàleg». I amb aquesta filosofia Gemma Nierga encara la seva secció: ‘Un cafè d’idees amb Gemma Nierga’ (dilluns a dijous, 8.30) que s’estrena dimecres, 11. «És una xerrada al matí en un cafè, amb persones que tenen alguna cosa a dir», va explicar. En el primer programa, els convidats són dos expresidents, Artur Mas i José Montilla. «Per veure cap a on anem», va detallar.

Notícies relacionades

La cadena també estrena espais com ‘En directe a Ràdio 4’ (11.00 a 13.00), dirigit per Gemma Esteve, Olga Rodríguez i Lorena Amo, que parla de problemes quotidians amb la participació de gent del carrer. I Laura González es posa al capdavant de ‘Zona zero’ (dilluns a dijous, 23.00 a 1.00). «Una ‘playlist’ musical amb producte de proximitat, modern i jove», va explicar.  També s’inicia un programa que posa la seva atenció en el col·lectiu LGTBI, ‘Plurals i singulars a Ràdio 4’, amb Quim Esteban (diumenges, 21.00 a 22.00 ).

A l’acte era present el nou director d’Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernàndez, que va afirmar: «Estem treballant perquè tot el  talent de TVE-Catalunya i Ràdio 4 serveixi per vestir una oferta cada vegada més competitiva i que compleixi els objectius de servei públic de RTVE».