DILLUNS, 9, A TV-3

Francesc Garrido: «'La sala' és una sèrie fosca, un tipus de ficció que no toca TV-3»

La producció, amb participació d'HBO, plataforma que la va estrenar prèviament, explica la història d'un policia que ingressa a la presó i passa d'interrogador a ser interrogat per una periodista

ialvarez49680176 serie la sala  190906214837

ialvarez49680176 serie la sala 190906214837

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

TV-3 estrena aquest dilluns 9 (21.55 h) els dos primers capítols de ‘La sala’, una sèrie «fosca» protagonitzada per un inspector de policia que, inexplicablement, assassina el seu company de comissaria i el crim del qual destapa una trama de corrupció. La ficció, una producció d’Isla Audiovisual, Funwood Media i Can Can, amb participació de la FORTA i HBO, es va estrenar primer en aquesta plataforma i arriba ara a la cadena pública catalana.

Francesc Garrido dona vida a Yago Costa, l’inspector, «un personatge complex, amb un passat complicat», segons l’actor. «Costa és una espècie de llegenda, perquè és molt bo en els interrogatoris, molt sagaç, té grans capacitats psicològiques. Però ingressa a la presó i acaba sent interrogat per una periodista». A la jove, Sara Sibilio, li dona vida l’actriu Natalia Rodríguez. En el repartiment també hi figuren Goya Toledo i Raúl Prieto. 

Les dues sales

Al llarg delsvuit capítols(de 45 minuts de durada) de què es compon la sèrie (que TV-3 emetrà de dos en dos), s’aniran descobrint les raons que el van portar a la presó a través d’aquestes entrevistes. «Sibilio i Costa tenen una relació platònica, estranya, que s’anirà desenvolupant i que acaba sent curiosa», detalla l’actor. «Tot en la sèrie té truc. Està molt ben construïda», afegeix. 

Amb Goya Toledo, una de les actrius. / TVC

L’acció esdesenvolupa principalment en dues sales(d’aquí ve el seu títol): la d’interrogatoris, on l’inspector treia informació als detinguts, i el vis a vis, lloc en el qual l’entrevista la periodista. «Les escenes en què el pres està lligat i parlant amb ella, les del present, contrasten amb els ‘flashbacks’, que van a la sala de comissaria on ell interrogava». Així mateix, segons Garrido, tot i que es tracta d’una sèrie d’actors i diàlegs, també hi ha acció, que es desenvolupa a la comissaria i als carrers.

Personatges complexos

L’actor català –el seu últim paper a la televisió va ser en la sèrie ‘Sé quién eres’ (Tele 5), en què interpretava un misteriós advocat acusat de segrest– comenta quea TV-3no abunden les sèries fosques.  «M’ho va dir el director de Dramàtics, de la cadena: que ‘La sala’ és un tipus de ficció que ells no toquen. I sí, les seves sèries són més ‘lights’, tot i que brutals, com Merlí i ‘Les noies de l’hoquei’».

Una imatge de la sèrie ‘La sala’, de TV-3. / TVC

Notícies relacionades

No obstant, a l’actor, que va participar també en les sèries ‘El tiempo entre costuras’ i ‘Cites’, no li agraden especialment aquests personatges foscos. «Tot i que el que vull és treballar, evidentment. I tinc la sort que em cauen personatges complexos. Però el que realment m’agrada a mi és fer comèdia». Gènere al qual precisament pertany la seva última pel·lícula ‘4 latas’ (Netflix), en què té un paper còmic. 

Així mateix, Garrido, que ha treballat per a HBO i Netflix, valoramolt positivament l’ocupació que generen les plataformes: «Per als actors, però sobretot per als tècnics. No trobes un maquinista o un foquista en mesos, perquè tenen molta feina gràcies a les plataformes. La indústria s’ha disparat. I després hi ha la possibilitat que donen a l’actor que el vegin en molts llocs per a futures produccions estrangeres», conclou.