DISSABTE, 7, A LA SEXTA

Ana Pastor «'El objetivo' desmuntarà mentides com la de la carn entatxonada d'origen català»

La temporada s'inicia amb una entrevista a la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, que lidera la negociació de PSOE amb Podem

Com ens afectarà el 'brexit', els incendis de l'Amazones i el canvi climàtic, entre els temes que es tractaran en altres programes

ialvarez49733731 television  ana pastor  el objetivo la sexta   fotografia de190906190851

ialvarez49733731 television ana pastor el objetivo la sexta fotografia de190906190851 / Roberto Garver

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Torna ‘El objetivo’ amb una nova temporada aquest dissabte, 7, després d’un descans estival en què se li han amuntegat els temes per tractar. Les negociacions del PSOE amb Podem per formar Govern, el ‘brexit’, els incendis de l’Amazones, el canvi climàtic. Temes que anirà tractant al llarg dels programes i els seus protagonistes. Aquest diumenge acudirà la vicepresidenta Carmen Calvo, un personatge clau en aquestes negociacions.

«Les negociacions les han reprès dijous, amb la qual cosa l’entrevista de diumenge surt una miqueta després que sapiguem com està el termòmetre. Jo crec que és interessant portar Calvo a ‘El objetivo’ per ser vicepresidenta del Govern, però també per aquestes negociacions», assegura Ana Pastor, directora i presentadora de ‘El objetivo’.

Dos especials

A l’agenda del programa figuren temes importants, i alguns d’aquests tindran forma d’especials. «Hi ha dos continguts. D’una banda, el ‘brexit’: com ens afectarà et dediquis al que et dediquis i visquis on visquis. L’hi explicarem a la gent. I l’altre, al qual li dediquem un especial i continguts sostinguts al llarg del temps, és el del canvi climàtic, que està liderant la gent jove», afirma.

En aquesta matèria no tot són males notícies: «Hi ha dades esperançadores. Espanya ha reduït en una mica més del 20% el consum de bosses de plàstic, cosa que em sembla una notícia superoptimista que hauria d’obrir els mitjans, però encara queda feina».  La periodista diu que per a l’equip el treball de la gent més jove ha sigut una font d’inspiració. «I volem que això es visibilitzi». «També volem escoltar veus diferents, no només dels polítics, que pel seu lloc han de seguir responent preguntes, és clar, però no només ells».

Desmuntant boles

Notícies relacionades

Així mateix, aquest diumenge hi haurà un especial sobre mentides. «Per exemple, que l’empresa de la carn entatxonada amb listeriosi és catalana. És mentida. Evidentment, té intenció de fer mal i d’enfrontar, i és un exemple del que traurem aquest diumenge. En la lluita que tenim contra les mentides des del 2013 a ‘El objetivo’ i a Newtral. I apunta que estan vinculades a l’actualitat. «Quan es parla de violència de gènere comencen a aparèixer mentides d’intoxicació; quan parlem del canvi climàtic, els que neguen el canvi climàtic. Quan és sobre un tema alimentari, hi ha gent que pensa que la seva missió en la vida és ficar por.  I la nostra feina és anar verificant.

L’estructura serà la mateixa: entrevista, debat, verificació de dades, Maldita Hemeroteca i on van els nostres diners públics. «Però estem preparant un parell de programes fora, com vam fer l’any passat amb la universitat i Catalunya. Hi anirem incorporant veus i escenaris segons es presentin les oportunitats». 

Temes:

Ana Pastor