TU I JO SOM TRES

Cotarelo, 'le tourbillon' d'un convers

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una de les accions més encomiables que realitza el colossal artefacte TV-3 és la recerca, per tot el món mundial, de criatures que simpatitzin amb el procés. Pentinen el planeta. Desplacen càmeres i enviats especials. I buscant buscant troben de tant en tant algun virtuós exemplar que, malgrat ser estranger, abraça la causa com si fos pròpia. No reparen en despeses per a aquesta tasca espeleològica. De fet, segons la seva òptica, no és una despesa, és una inversió fonamental per crear la il·lusió que la causa té un efecte volcànic que fa vibrar tot el planeta, com si l’Etna, el Vesubi i el Popocatépetl s’haguessin posat d’acord i entressin en erupció de cop.

Notícies relacionades

Una de les situacions que més subjuguen a TV-3 és quan troben un espanyol autèntic que renega de la seva nacionalitat original i s’incrusta en el procés. Per exemple, el politòleg madrileny Ramón Cotarelo. ¡Ah! El cas de Cotarelo és molt bonic. Fa unes quantes hores Sílvia Cóppulo el va asseure en El divan (TV-3)El divan per rendir-li l’homenatge que es mereix. Ressaltava Cóppulo, captivada: “¡S’ha fet català, català de Girona! [...] ¡Renega del nacionalisme espanyol [...] ¡Ha acabat elegint la nació catalana com a pròpia!”. I Cotarelo ens resumia el seu nou ideari vital dient: “Jo soc membre de La Crida. ¡Ah! És un ideari molt de Waterloo&Co. O sigui, Catalunya entesa com un totindepe, al 100 × 100. I no entrem en detalls. L’últim Baròmetre del CEO de la Generalitat reflecteix que el 44% ho volen i que més del 48% no, però això pertorba i no interessa.

Un altre moment meditable va ser quan Cotarelo va explicar el seu periple pels partits del seu nou país d’adopció. Ho va explicar a la seva manera. L’hemeroteca explica que a l’arribar a Girona primer se’n va anar amb la CUP. No va prosperar. Va acabar tuitejant contra ells: “La CUP és la quinta columna unionista”. Després va estar a ERC, però també ha acabat llançant-los pedres: “ERC no té res d’indepe iindepe Rufián és més espanyol que la cabra de la Legió. ¡Ahh! Tremenda recerca de niu la de Cotarelo. Finalment, es va ubicar tancant la llista de JxCat al Congrés per Girona. Sembla, doncs, que el seu remolí s’assossega. I Cóppulo li va posar llavors aquella cançoneta que cantava Jeanne Moreau a Jules et JimLe tourbillon.