TU I JO SOM TRES

Dos galls al Consell no pot ser

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El pas enrere de Pablo Iglesias Pablo Iglesias, anunciant finalment que retira la seva pretensió d’estar al Consell de Ministres perquè puguin estar altres de Podem, ha provocat una interessant situació a La Sexta noche. Estava Iñaki López entrevistant la ministra en funcions Carmen Calvo, i li va preguntar amb certa sorna si la substitució de persones –Irene Montero en lloc de Pablo, per exemple– significaria algun canvi substancial. I abans que la ministra respongués li va posar uns talls, uns vídeos recents, amb declaracions en què Irene i Pablo diuen exactament el mateix sobre Catalunya, per exemple, assegurant tots dos que els empresonats pelprocés són presos polítics i no polítics presos. I Iñaki va recalcar: «Iglesias no estarà al Govern, però la seva idea sobre la situació catalana és compartida per la resta de membres d’Unides Podem». És a dir, canvia el vocalista però no canvia la cançó. ¡Ah! És un tema iridescent.

La ministra no es va alterar. Va contestar: “No, no, el president Sánchez del que parlava és del líder d’aquesta formació. Aquest líder volia una vicepresidència amb un contingut de direcció política molt important. ¡Però no hi pot haver dos governs dins d’un govern!”. O sigui, segons la ministra, la seva preocupació no és la melodia que canten els de Podem, allò que els tenia horroritzats i inquiets és que hi hagués dos galls al mateix galliner.  ¡Ah! És un assumpte tremend, en efecte. Als manuals de l’art de l’avicultura s’adverteix que tenir dos galls al mateix corral genera una infinitat de problemes. No només se solen barallar contínuament, també entre les gallines es produeixen situacions tremendes. Una de dues: o un dels galls es fa amb tot el galliner, sotmetent l’altre, picant-lo al cap contínuament, i deixant-li la cresta com un colador, o es produeix un cruel enfrontament entre les mateixes gallines –unes que volen un gall, altres que volen l’altre– i les batalles se succeeixen i baixa en picat la producció d’ous.

Notícies relacionades

Sembla doncs que la solució, de cara a l’estabilitat del Consell de Ministres, és bona: s’ha evitat la coexistència de dos galls al mateix galliner. Però entre els experts avícoles hi ha preocupació. Adverteixen que l’altre gall continuarà cantant des de fora. Perquè segueixin la melodia els seus de dins.