TU I JO SOM TRES

Artur Mas ara vol ser bomber

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ha sigut molt entretinguda, i alhora lluminosa, la visita que ha fet Artur Mas a El divan de Sílvia Coppulo (TV-3)Sílvia Coppulo. LaSílvia fa unes sessions molt pintoresques. És experta en l’art de la cocteleria. Barreja bé els gèneres. Per exemple, quan entra una mica en el terreny del cor, amb temes personals, amb aquest punt de suau cursileria afegida que tan bé funciona a la tele, en aquests trams intimistes de la conversa. Va ser impagable quan li va posar aquelles colossals imatges de Michelle Pfeiffer cantant reclinada sobre el piano d’Els fabulosos Baker Boys. ¡Ah! Mas es va quedar estupefacte uns moments. I va exclamar amb una sinceritat molt bonica: «Li diré una cosa, Sílvia, si un dia em trobo amb la Pfeiffer, ¡no em faig responsable del que pugui passar!». ¡Ahh! Tenint fama de ser un polític fred, transpirava una irrefrenable passió.

Notícies relacionades

Al marge d’aquestes pinzellades tan entretingudes, quan laSílvia va iniciar l’abordatge polític va ser encara més iridescent. Malgrat quedar-li encara sis o set mesos d’inhabilitació, Mas parlava com un polític en plena acció. Hi va haver un moment deliciós, quan fent un exercici de realisme que és d’agrair, va advertir: “Encara no ens podem separar d’Espanya legalment. ¡Està demostrat que no estem separats d’Espanya!”. ¡Ahh! Aquest atac de franquesa, que li va sobrevenir de sobte, va ser lluminós. Sobretot per haver-lo dit a TV-3, cadena que fa temps que parla de l’Estat espanyol com si fos una cosa així com Zimbàbue o Angola, països d’un altre continent. Fins i tot en el servei meteorològic li presten més atenció a una calamarsada a Bèlgica que a un catastròfic temporal a Tafalla o a Pamplona.

Un altre moment molt disfrutable va ser quan la Sílvia li va preguntar què fer davant de la dificultat de Pedro Sánchez per accedir a President. Va contestar:“Parlar amb el PSOE, Podem, el PNB... Per evitar que governin Espanya els altres, aquests altres que vindrien a Catalunya amb els llumins '¡a calar foc!'. ¡Ahh! Aquesta al·lusió al tripartit PP-C’s-Vox, dibuixats com a agents de la fàbrica de llumins La fosforera espanyola ha sigut molt bona. És curiós. Molts analistes polítics coincideixen que va ser Artur Mas qui va encendre el procés, el 2014. Després va perdre el control de l’incendi. I va passar el que va passar. ¡Ahh! Aquell que va ser piròman, ara resulta que vol ser bomber. Celebrem-ho.