SANT FERMÍ

Presentador dels 'encierros' a TVE-1, sobre 'La manada': "Va ser un accident causat per borratxos"

Algunes plataformes com @comunicadoras8m han exigit una rectificació a RTVE.

zentauroepp43887406 manada190307111035

zentauroepp43887406 manada190307111035

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El presentador dels ‘encierros’ de Sant Fermí de Televisió Espanyola, Javier Solano, ha provocat la polèmica aquest dijous al qualificar d’"accident" la violació d’una noia en mans de 'La manada' a les festes pamploneses del 2016.

En una connexió amb Xabier Fortes, el narrador dels ‘encierros’ ha intentat explicar la campanya per uns Sanfermines lliures d’assetjament, però ha fet aquest desafortunat comentari. "Això va ser un accident que es va produir per part d’unes persones que evidentment estaven molt begudes, que estaven de gresca, però això de cap manera és l’essència de la festa. A més, aquest accident, compte, es pot donar als Sanfermines o a qualsevol festa en la qual s’aglutinin molts milers de persones i molts litres d’alcohol", ha opinat.

Algunes plataformes com @comunicadoras8m han exigit una rectificació a RTVE.

Notícies relacionades

Precisament,el Tribunal Suprem afirma en la seva sentència contra 'La manada' que els cinc condemnats per violació "van buscar expressament la situació, sense que la víctima tingués cap coneixement" del que passaria i aprofitant-se que estava sola i que no trobava els seus amics.

Segons la sentència, la víctima va quedar "totalment anul·lada" per defensar-se i els nois van actuar amb "ple convenciment". Els magistrats retreuen als processats, que van ser empresonats de nou el 21 de juny, que celebressin com "un triomf" al qual "donar projecció" (el van gravar amb el mòbil) el que en realitat va ser una "violació múltiple amb enorme sordidesa i cruesa", en la qual "la víctima va patir" tota l'estona.