Va dir que va ser un "accident"

El narrador dels 'encierros' a TVE demana perdó pel seu comentari sobre 'La manada'

Javier Solano va qualificar la violació múltiple com "un accident causat per borratxos"

javier-solano

javier-solano

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El presentador dels ‘encierros’ de Sant Fermí a Televisió Espanyola, Javier Solano, la va fer grossa aquest dimecres al qualificar d’"accident" la violació d’una jove en mans de ‘La manada’ en l'edició del 2016. Després de les clatellades rebudes a través dels mitjans i les xarxes, Solano ha demanat aquest divendres, 12 de juliol, disculpes en el programa 'Los Desayunos de TVE': “Qui em coneix sap que mai equipararia un accident a una violació”, ha explicat Solano.

En una connexió amb el periodista Xabier Fortes, el narrador dels ‘encierros’ va dir des de Pamplona: "Això va ser un accident que es va produir per part d’unes persones que evidentmentanaven molt begudes, que estaven de gresca, però això de cap manera és l’essència de la festa. A més, aquest accident, compte,es pot donar als Sanfermines o a qualsevol festaen la qual s’aglutinin molts milers de persones i molts litres d’alcohol", ha opinat.

Les disculpes arriben un dia després que també demanés perdó el presentador de 'Los Desayunos de TVE'. El responsable de l’espai va assumir la responsabilitat pel que havia passat: "El sentit que es buscava (destacar que Pamplona és pionera en la lluita contra les agressions masclistes i que aquesta ciutat no té culpa d’aquesta xacra) va ser al final exactament el contrari del que es va aconseguir", va dir en un fil de Twitter.

Notícies relacionades

Amb 216 ‘encierros’ comentats i 27 anys a TVE, Javier Solano "està considerat com un dels màxims experts internacionals en els ‘encierros’ de Pamplona", tal com assenyala la seva pròpia pàgina web.

Aquest és el setè any consecutiu que, junt ambElena S. Sánchez, està al capdavant de la programació especial de Sanfermín de TVE. Solano, que el 2020 complirà 30 anys transmetent els ‘encierros’, explicava a la tele estatal que en aquesta edició, els ‘encierros’ preveu que seran “ràpids i amb molt pocs ferits per cornades. Crec que cap arribarà als tres minuts".