EN BLANC I NEGRE

Gary Oldman serà el guionista de 'Ciutadà Kane' a Netflix

David Fincher dirigirà a la plataforma de televisió 'Mank', un 'biopic' sobre Herman Mankiewicz

zentauroepp42408706 gary oldman  winner of the award for best performance by an 190711115934

zentauroepp42408706 gary oldman winner of the award for best performance by an 190711115934 / JORDAN STRAUSS

1
Es llegeix en minuts

L’interès de Netflix per la figurad’Orson Welles  sembla fora de tot dubte: després de les estrenes de la pel·lícula inacabada del geni nord-americà, ‘Al otro lado del viento’i dels documentals'Me amarán cuando esté muerto’ i 'A final cut for Orson: 40 years in the making', la coneguda plataforma de televisió per internet ha començat la producció de 'Mank', pel·lícula biogràfica sobre el guionista Herman Mankiewicz, que va firmar juntament amb Orson Wells  l’obra mestra del cine 'Ciutadà Kane', a qui donarà vida l’actor l’actor Gary Oldman.

Segons han informat diversos mitjans nord-americans, David Fincher dirigirà aquest 'biopic' que, com 'Roma' (l’últim gran èxit de Netflix), es rodarà en blanc i negre. 

Aquest 'biopic' sobre Mankiewicz feia molts anys que s'estava gestant, però sense arribar a veure la llum; fa tant de temps que el projecte de Fincher es basarà en un guió que va escriure el seu pare, Jack Fincher, abans de morir el 2003.

Mankiewicz va guanyarl’Oscar  al millor guió original juntament amb Orson Wells per 'Ciutadà Kane', una joia del cine que, no obstant, només es va emportar aquesta estatueta a la gran gala que organitza cada any l’Acadèmia de Hollywood.

Mankiewicz i Welles van tenir una complicada relació que s’espera sigui una part important de la cinta de Fincher. El guionista, que també va exercir com a periodista i que va ser un alcohòlic, va treballar, a més, en els guions de films com 'El màgic d’Oz' (1939)El màgic d’Oz', ‘Els senyors prefereixen les rosses’ (1953) o 'L’orgull dels ianquis’ (1942).

Fincher, un dels realitzadors més lloats del cine contemporani des de 'Perdida' (2014), va ser nominat a l’Oscar a la millor direcció per 'El curiós cas de Benjamin Button' (2008) i 'La xarxa social’ (2010). La filmografia de Fincher també inclou altres cintes com 'Seven' (1995),'El club de la lucha' (1999) o 'Zodiac' (2007).

Fincher ja ha col·laborat en el passat amb Netflix com a director i productor, ja que hi va treballar en les sèries 'House of cards' i 'Mindhunter'.

Notícies relacionades

L’últim projecte conjunt de moment de Fincher i Netflix era 'Love, death & robots’ (2019), una sèrie de 18 curtmetratges d’animació en la qual també hi va estar involucrat Tim Miller, el director de 'Deadpool' (2016).

Per la seva banda, Gary Oldman, que va guanyar l’Oscar al millor actor per 'El instante más oscuro' 'El instante más oscuro'(2017), té entre els seus projectes futurs la cinta 'The laundromat', dirigida per Steven Soderbergh, ambMeryl Streep i Antonio Banderas.