TU I JO SOM TRES

Pep Guardiola i el dilema 'indepe'

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En un bonic resort hoteler de Caldes de Malavella, Pep Guardiola ha concedit una llarga entrevista a Gol TV. Ha sigut una conversa de 90 minuts, estrictament futbolística, amb un estrambot final, breu, dedicat a la política. La part del futbol ha sigut frondós. Profunda. Un ignorant com jo n’ha après molt. M’ha agradat quan, partint d’aquella cèlebre frase de Cruyff“Si nosaltres tenir pilota, els altres no marcar gol”Guardiola l’ha fet seva però matisant-la, enriquint-la amb una advertència, un plus: “S’ha de tenir la pilota, però tenir-la amb emoció. Si tenim la pilota sense vida, no serveix”, i va afegir: “En un Manchester-Basilea vam aconseguir el rècord de possessió de pilota. Resultat final: vam perdre 1-2”. O sigui, tenir una pilota trista, sense vida, és un bunyol.

També ha sigut interessant el seu avís als que el consideren un mal entrenador, un nefast míster. Deia: “Necessito enemics. Gent que m’odiï. Per a mi és un estímul. M’ajuda a reivindicar-me”. ¡Ah! Interessant metabolisme el de Guardiola. Té un toc oriental suggestiu. Diuen els grans mestres de l’Hapkido que la força bruta és la debilitat de l’enemic. Si ets flexible i coneixes l’art del Bushido, la força es tornarà contra ells mateixos de seguida.

Notícies relacionades

En la part final de l’entrevista, el periodista Aitor Lagunas el va convidar a parlar de política. En concret, de Catalunya. Es va reivindicar a favor dels presos i del procés, actitud ben coneguda i que mai ha amagat. I va sintetitzar, com a resum: “No sabem si Catalunya vol independitzar-se. Hi ha una part que ho vol. Hi ha una part que no ho vol. Per tant...”. ¡Ah! És una manera hàbil de plantejar l’assumpte. Primer construïm un gran dilema. I, després evidentment, hem de sortir de dubtes.

FRANCO NO ÉS A LA SEVA TOMBA .– Cristina Pardo (Liarla Pardo, La Sexta) també va tenir un dubte aquest diumenge. Estava preocupada perquè no sabia si acabarien exhumant Franco, o no, del Valle de los Caídos. Va optar per enviar Luis Troya a la consulta de la vident Ayala, una pitonissa molt acreditada de Madrid. Va dir: “No hi haurà exhumació, perquè allà no hi ha cadàver. Fa temps que Franco no és al Valle de los Caídos. La tomba és buida. Franco va ser convertit en cendres i estan dipositades en un lloc amb aigua”. ¡Ah! Llàstima que el gran Iker Jiménez ja estigui de vacances.