'Los desayunos de TVE'

Picabaralla entre Maroto i el periodista Xabier Fortes per l'entrevista a Otegi

El popular afirma que era obvi que l'aparició del coordinador general d'EH Bildu aixecaria "polseguera"

maroto-desayunos

maroto-desayunos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicesecretari d’Organització del Partit Popular, Javier Maroto, i el presentador de 'Los desayunos de TVE', Xabier Fortes, han protagonitzat aquest divendres una picabaralla a compte del’entrevista feta al coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, dimecres passat al programa 'La noche en 24 horas’.

La topada entre tots dos ha sorgit arran d’una pregunta de Fortes al dirigent del PP en la qual ha volgut saber per quina raó la cadena pública no podia fer l’entrevista al líder d’EH Bildu. "Vostès diuen que el seu caràcter professional els porta a poder entrevistar tothom i no només a monges de la caritat. De fet, si vostès tinguessin l’oportunitat d’entrevistar Jack l’Esbudellador segurament tindria interès aquesta entrevista, informativament", ha contestat Maroto al periodista.

En aquest sentit, el presentador de 'Los desayunos de TVE' ha replicat que si Jack l’Esbudellador "fos el líder d’un partit polític enmig d’una investidura, potser".

Petició a l’administradora

Javier Maroto ha indicat que "l’únic" que demana, no als professionals de RTVE, sinó a l’administradora provisional única de la Corporació, Rosa María Mateo, és que "es posi en la pell de la majoria d’espanyols" quan Arnaldo Otegi va a la televisió pública i "no demana perdó". "Ve a recordar que potser van matar massa", ha criticat el dirigent popular, que ha afegit que era obvi que això aixecaria "polseguera".

A més, el vicesecretari d’Organització del Partit Popular ha assenyalat que el que ha provocat l’entrevista al líder de Bildu és que faci "tres dies que parlen d’Otegi" quan, segons ha indicat, "no aconseguia que es parlés d’ell".

"La qüestió és que aixeca polseguera en una amplíssima part també de la seva audiència i crec que és important que els ho diguem a vostès a la cara. Em toca amb vostè. M’encantaria poder dir-l’hi a la seva directora", ha dit Maroto, per després matisar que no es referia a la responsable d’Informatius de TVE, Begoña Alegría, sinó a l’administradora de la Corporació.

En aquest punt, Xabier Fortes ha defensat que "a la que estan atacant vostès és a la directora d’Informatius". "Les que han sigut objecte dels dards han sigut Rosa María Mateo i Begoña Alegría", ha replicat el periodista de TVE.

Tot seguit, el polític del PP ha matisat que els populars no tenen "cap problema" amb la directora d’informatius i que fan responsable de l’entrevista a Otegi Rosa María Mateo. "Vostès ha d’entendre que, per a una majoria d’espanyols, veure a Otegi a la televisió de tothom, sense demanar perdó i recordant els seus crims sense posar-se vermell ens indigna i ho hem de dir", ha remarcat.

"Blanquejar ETA"

Notícies relacionades

El periodista ha denunciat que les crítiques a la cadena es van produir "abans de veure l’entrevista" i que es va fer una acusació "bastant greu", que es"blanquejaria a ETA". "Jo crec, honestament, que l’entrevista no va deixar blanquejat ningú, al contrari. Hi ha expressions del senyor Otegi que són molt dures i que han sigut durament criticables", ha afegit.

"Si no veiem aquestes declaracions, no podem opinar. Per tant, dir que TVE blanqueja ETA... És més, dir que blanqueja ETA per ordre del Govern... li puc dir que si a algú li ha molestat aquesta entrevista possiblement sigui al Govern. L’època en què el Govern manava a TVE és passat Ho hem demostrat en aquesta entrevista i en els famosos debats" electorals, ha conclòs Fortes.