TU I JO SOM TRES

Les millors alcaldies es guanyen al llit

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Quin bonic exemple d’elecció d’alcalde ens ha donat la localitat de Las Inviernas, municipi de 63 habitants de Guadalajara. El reporter Luis Troya (Liarla Pardo, La Sexta) ha descobert que allà els candidats eren dos: José Luis (PP) i María Isabel (PSOE). I resulta que tots dos estan casats, un virtuós matrimoni que dura ja 17 anys. ¡Ahh! Tot i així, lluitaven acarnissadament per aconseguir la vara del comandament municipal. Una cosa bàrbara. Però el dia de la votació i recompte, i a falta de només un vot –el del mateix José Luis– estaven pràcticament empatats. I va sorgir llavors una meravella ressaltable, políticament insòlita, molt rara, però d’una tendresa deliciosa i molt humana. José Luis, en lloc de votar-se ell mateix, va votar la seva dona i, per tant, va sortir elegida ella, la primera alcaldessa socialista de Las Inviernas en 47 anys.

¡Ahh! L’esdeveniment ha corregut com la pólvora per tota l’Espanya invertebrada. El reporter Troya, subjugat, va voler saber quin havia sigut el detonador, l’espurna, que havia fet canviar el vot a José Luis en favor de la seva dona i contrincant. I va trobar la resposta estirant-se, al costat d’ells, al seu gloriós llit matrimonial. ¡Ahh! Pel que sembla va ser tanta la passió que van viure en aquest llit la nit anterior a la jornada electoral, que José Luis, en un rapte d’amor colossal, li va regalar l’alcaldia a la seva dona, 'la rojilla’,com afectuosament l’anomena.

Excuso dir-los que l’emprenyament dels barons del PP de la província de Guadalajara és gran. Però vist l’esdeveniment  per la tele, aquesta renúncia de José Luís adquireix una dimensió extraordinària. Només comparable a allò d’Eduard VIII d’Anglaterra que, posats a haver d’elegir entre cenyir-se la corona o cenyir el delicat cossatge de la nord-americana Wallis Simpson, va elegir la nord-americana i va engegar la corona a pastar fang.

Notícies relacionades

L’ocorregut a Las Inviernas hauria de ser meditat per la classe política municipal. Els falta amor. Les trinxeres televisives tampoc conviden a la fraternitat. Dissabte, a El Palmar de Troia FAQS (TV-3) el resum de Barcelona va ser, primer, imatge d’Ada Colau  envoltada entre insults d’un grup vociferant. O sigui, ¿ho veieu? ¡no la vol ningú! Segona imatge, Joaquim Forn dirigint-se al consistori. No discuteixo que treguinForn. Només dic que algun trosset del parlament d’Ada, l’alcaldessa, tampoc hauria sobrat.