Les entranyes de 'Joc de trons'

La plataforma HBO estrena aquest dilluns una pel·lícula documental que mostra els racons de la superproducció

tronos1

tronos1

1
Es llegeix en minuts

Una setmana després del mediàtic final de 'Joc de Trons’, la plataforma HBO posa aquest dilluns, 27 de maig, la guinda a aquesta superproducció televisiva amb 'Juego de tronos: la última guardia', documental especial de dues hores de durada en el qual es descobreix com va ser el rodatge de la trepidant última temporada de la sèrie.

Durant tot un any, la prestigiosa directora britànica Jeanie Finley es va integrar com un membre més de l’equip del rodatge de 'Joc de trons’ per fer una pel·lícula dins d’una pel·lícula: ha recollit amb les seves càmeres el procés d’elaboració de la temporada més ambiciosa i complicada de la sèrie.

Tal com avança la mateixa HBO, aquest documental "se sumergeix entre el fang i la sang per mostrar les llàgrimes i els triomfs que comporten l’immens desafiament de donar vida al fantàstic món de Ponent en grans estudis, localitzacions reals i ‘sets’ insospitatsd’Irlanda del Nord".

Amb un accés fins ara prohibit a material i imatges darrere de les càmeres, 'Juego de tronos: la última guardia' és "una crònica íntima i personal des de les trinxeres de la producció, seguint l’equip i el repartiment mentre breguen amb climes extrems, terminis d’entrega impossibles i un exèrcit de fans assedegats d’espòilers.

"Molt més que un 'making of' a l’ús, aquesta és una història divertida i punyent explicada amb intimitat i enginy, sobre el plaer agredolç que brinda crear un món i haver-li de dir adeu", apunten des d’HBO.

Notícies relacionades

Els treballs anteriors de Jeanie Finlay inclouen els documentals 'Orion: el hombre que pudo reinar, 'The great hip-hop hoax', i 'Sound it out', entre d’altres.

Aquest documental és una producció de Glimmer Films per a HBO, amb la producció executiva dels creadors de la sèrie (David Benioff i D.B. Weiss) i Bernadette Caulfield. La producció ha anat a càrrec de la mateixa directora, amb Rachel Hooper i Martin Mahon, el muntatge final ésd’Alice Powell, i la música original l’ha compost Hannah Peel.

Temes:

HBO Joc de trons