TU I JO SOM TRES

Rivera, primer la besa i després l'apunyala

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Quina tendresa, quin afecte, el dels polítics a l’entrar, per la breu escalinata de Prado del Rey, cap al debat (TVE-1). Van arribar amb els seus cotxassos oficials. Una expectació bàrbara. Sortien dels seus vehicles amb aquest glamur propi dels grans artistes cinematogràfics. ¡Ahh! La democràcia té cops fantàstics: ha fet dels nostres servidors una nova aristocràcia. Potser per això Pablo Iglesias es va presentar vestit d’Alcampo. Almenys, donaré un toc d’humilitat indumentària, degué pensar. A la porta d’entrada els esperava l’Administradora Única i Provisional, Rosa María Mateo, flanquejada per la directora de RNE Paloma Zuriaga, i per Eladio Jareño, director de TVE. ¡Ah! Allò d’Eladio, ja els ho vaig explicar setmanes enrere, és fantàstic. Els qui acusenRosa María d’haver passat la dalla aquí tenen la prova que els desmenteix de manera total. Sent un fidel home del PP, de tota la vida, a l’Eladio l’han mantingut de director de TVE, i tan content.

Notícies relacionades

A casa, l’arribada que més ens va entendrir va ser la d’Albert Rivera. Es va acostar a Rosa María, i per dues vegades li va fer un petó. ¡Ahh! Semblava que l’afecte l’embargava. Però les aparences enganyen. Minuts després, tot just començar el debat,un Rivera irat i àcidRivera exigia la dimissió immediata de Rosa María, i l’acusava d’haver sigut posada a dit per Sánchez. O sigui, va passar del petó al punyal en un tres i no res. Diuen a Mèxic que qui millor practica aquest art és l’alacrà. No sabem si sabrà demanar disculpes el líder de Ciutadans. Rosa María va accedir al càrrec després de ser votada en segona volta (180 vots a favor) al Congrés dels Diputats, com bé recordava aquest diari.

El presentador i conductor Xabier FortesXabier Fortes es va esforçar molt a dinamitzar la sessió. Els anava dient als polítics, durant el debat: “Els recordo que, dins d’un ordre, ¡poden ser desordenats! ¡Poden interrompre’s! [...] Els recordo que, educadament, ¡poden perdre’s el respecte! ¡De la vivor del debat en surten idees!”. ¡Ah! Lluitava valerosament contra la síndrome que tot debat a TVE és encotillat, mentre que a Atresmedia és àgil. Tanco aquesta columna i encara no ha començat a A-3 i La Sexta el segon debat. Aposto que Casado variarà l’estratègia. Crec que es posarà les dents de mossegar. A TVE-1 semblava que s’havia oblidat la dentadura a casa.