SALARIS DE 'STAFF'

Transparència revela els sous de la cúpula d'RTVE

Els set alts directius de la corporació ingressen més d'1,1 milions d'euros a l'any

rosa-maria-mateo

rosa-maria-mateo

1
Es llegeix en minuts

Després de diversos mesos de retard, per fi el portal de Transparència del Govern ha donat a conèixer els sous dels alts directius d’RTVE, uns emoluments que, des de l’arribada de Pedro Sánchez al Govern, es va assegurar que es farien públics. De fet, amb els anteriors Governs del PP no es va aconseguirPP .

Així, i després d’una petició del diari ‘El Mundo’, s’ha pogut accedir als sous dels set els alts càrrecs que formen la cúpula de la corporació, que té com a Administradora Única Rosa María Mateo. En total, superen els 1,1 milions d’euros a l’any.

Transparència precisa que no es poden concretar els salaris exactes de cadascun dels alts directius, per la qual cosa s’ofereix un “còmput anual i en termes íntegres, sense incloure deduccions ni desglossament de conceptes retributius”.

El desglossament dels salaris de l’alta direcció d’RTVE per a aquest 2019 és el següent:

Director general corporatiu (Federico Montero): 176.121 euros.

Director de TVE (Eladio Jareño): 176.121 euros.

Directora d’RNE (Paloma Zuriaga): 176.121 euros.

Secretària general corporativa (Elena Sánchez): 154.780 euros.

Directora de Comunicació (María Escario): 154.780 euros.

Directora d’Informatius (Begoña Alegría): 148.190 euros.

Director de Continguts (Fernando López Puig): 139.537 euros.

Notícies relacionades

Aquestes xifres serien les retribucions màximes, ja que existeix una part variable subjecta a compliment d’objectius i que per tant no està especificada.

Per la seva part, l’administradora única Rosa María Mateo percep 10.405,02 euros mensuals, sense retribucions lligades al compliment d’objectius, ja que hi va renunciar.