Informe mèdic

Jorge Javier Vázquez va ingressar per un aneurisma

L'evolució del seu quadro clínic està sent favorable

jorge-javier / periodico

1
Es llegeix en minuts

El presentador de televisió Jorge Javier Vázquez va ingressar a l’hospital i va ser operat per un aneurisma. Aquest dimecres ha transcendit el comunicat mèdic de l’Hospital Universitario Sanitas La Zarzuela de Madrid.

El pacient va ingressar a l’hospital el dia 16 de març amb un quadre d’hemorràgia subaracnoide d’origen aneurismàtic que va ser tractada per via endovascular amb un resultat plenament satisfactori.

Durant el seu ingrés, el pacient ha estat conscient en tot moment, sense afectacions neurològiques i hemodinàmicament estable.

L’evolució del seu quadro clínic està sent favorable, segons el comunicat mèdic.

 La causa més freqüent d’hemorràgia subaracnoide és el traumatisme cranioencefàlic, però, en el cas de ser espontània, sol ser causada per la ruptura d’un aneurisma cerebral (eixamplament anormal a la paret d’una artèria del cervell). La hipertensió està relacionada amb aquest tipus d’aneurismes, tot i que fonts mèdiques assenyalen que és una malaltia freqüent i potencialment guarible, si es tracta a temps, com sembla que ha sigut el cas.

El presentador, que no va arribar a desplaçar-se a la localitat navarresa on tenia previst actuar i va ser ingressat a Madrid, ha sortit de l’UCI.

Jordi González  serà el professional de Tele 5 que s’encarregarà de comandar el‘reality’ ‘GH dúo’fins a la reincorporació de Jorge Javier, que es podria allargar almenys tres setmanes i podria ser fins i tot que finalment no pugui estar al capdavant del concurs en la seva recta final.

Notícies relacionades

Al marge del ‘reality show’, Jorge Javier ha d’absentar-se també dels altres programes de la cadena que dirigeix, com‘Sábado deluxe’, al qual feia dues setmanes que no assistia, així com ‘Sálvame’, espai al qual actualment acudeix una tarda a la setmana.

Una de les persones que no s’ha separat de Jorge Javier des que es va conèixer el seu ingrés hospitalari ha sigut Mila Ximénez. La col·laboradora de 'Sálvame' ha estat al seu costat des de diumenge passat i ha assegurat que el comunicador està animat: "Riem molt amb ell. Està bé, amb molt d’humor i molt divertit". A més de la periodista, qui també s’ha deixat veure per l’hospital és Paolo Vasile, conseller delegat de Mediaset. Amb aquest gest, el directiu ha volgut mostrar-li el seu suport.