TU I JO SOM TRES

Castrofidel, un Marinaleda de comèdia

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En la nova temporada d’Allí abajo (A-3 TV)Allí abajo han fitxatPaco Tous perquè faci d’Epi, alcalde d’un municipi oliverer que es diu Castrofiel. És un lloc singularment alegre. Tot sembla funcionar molt bé en actitud cooperativa sindical, sense propietat privada ni res. Practiquen el canvi en lloc d’embrutar-se les mans amb diners. I com que és “¡El poble més roig d’Espanya!”, li han canviat el nom, i en honor a Fidel Castro li han afegit una “d”, o sigui, Castrofidel. ¡Ah! És una picada d’ullet per la via de l’humor a la localitat de Marinaleda. Tous no s’assembla físicament a Manuel Sánchez Gordillo, però imita el seu compromís social molt bé. Veurem què passarà quan Cristóbal, el fill de Benito Benjumea, els mostri les seves veritables intencions. Ha anat allà a quedar-se amb les terres que, segons ell, li van ser expropiades de mala manera. Potser l’alcalde haurà de cantar-li llavors aquells versos de Miguel Hernández, “Andaluces de Jaén, aceituneros altivos, decidme en el alma ¿quién, quién levantó los olivos?”.

Notícies relacionades

TVE, INICI DE TRANSPARÈNCIA .– La il·legal opacitat que estava caracteritzant la TVE del PP, ara amb Rosa María Mateo comença a dissipar-se. S’han publicat per primera vegada els sous dels set directius més principals d’aquesta Corporació. Ho celebro. Espero que segueixin i publiquin també el que ens costa cada programa als espanyols. Els opacs contractes amb les productores. Aquest sí que és un terreny fabulós.  

TÉ RAÓ, SOC UN IMBÈCIL .– He de donar la raó a Marcos de Quinto, el nou fitxatge de C’s. Ens recordaven l’altre dia a El intermedio que no fa gaire, quan encara era alt directiu d’una multinacional de refrescos amb un sou de més de cinc milions d’euros, es va fer famós a Fuenlabrada perquè va voler liquidar 1.250 famílies treballadores. Setmanes enrere Quinto es va fixar en la conversa que vaig tenir amb Albert Rivera a La Sexta noche i em va dir imbècil dues vegadesAlbert RiveraLa Sexta noche. Ara es van sabent noves gestes d’aquest nou polític. Avui, a Al Rojo Vivo han explicat la informació de Vozpópuli, revelant que no paga IRPF. Està albergat en un paradís fiscal portuguès. ¡Ah! Quin equilibrisme més substanciós. ¡Visca Espanya i C’s!, però la pasta a Lisboa. És indiscutible: el llest és ell. Jo soc l’imbècil.