'LEAVING NEVERLAND'

Movistar+ estrena el documental sobre els abusos de Michael Jackson

La producció, en què s'acusa de pederàstia el desaparegut ídol del pop, ha provocat un gran impacte als EUA

zentauroepp47271452 gente  documental   leaving neverland pol mico documental qu190308175236

zentauroepp47271452 gente documental leaving neverland pol mico documental qu190308175236

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La plataforma de televisió de pagament Movistar+ estrenarà aquest dissabte, 9 de març (22.00 hores), ‘Leaving Neverland’, la polèmica pel·lícula documental que indaga en els suposats abusos sexuals a menors comesos pel cantant Michael Jackson. La producció emesa als EUA per la cadena HBOa qui li ha costat una demanda de la família del cantant, compta amb els testimonis de James Safechuck i Wade Robson, dos homes que, quan eren nens, van entrar a l’“exclusiu i privat món” del rei del pop al seu ranxo de Neverland. 

El director del projecte, Dan Reed (‘El cazador de pederastas’), explora el costat més tèrbol i secret del rei del pop. A més, fa una profunda reflexió sobre el“dany psicològic irreparable” que els abusadors poden causar a les seves víctimes i el seu entorn. Per la seva banda, amb els seus testimonis, Safechuck i Robson fan un retrat de “l’explotació, l’engany i el poder” que el cantant va exercir sobre ells i les seves famílies. 

Wade Robson, Dan Reed i James Safechuck / TAYLOR JEWELL /  (AP)

El 1993, Jackson ja va ser acusat per Evan Chandler de, suposadament, haverabusat sexualment de Jordan, el seu fill de 13 anys. Després de la mort del cantant, el 30 de juny del 2009, el mateix Jordan va admetre que mai va cometre aquests actes contra ell, i que tot va ser una mentida elaborada pel seu pare per tal d’aconseguir una compensació econòmica que els permetés sortir de la pobresa. 

A dia d’avui, amb l’estrena d’aquest documental, que la revista ‘Rolling Stone’ qualifica de “difícil de veure, més difícil d’ignorar i impossible d’oblidar”, una ombra torna a estendre’s sobre la figura de l’ídol que hi ha darrere de grans èxits musicals com‘Thriller’ o ‘Billie Jean’

Danys col·laterals

Notícies relacionades

El mític ranxo Neverland, que Jackson va adquirir el 1990, està actualment a la venda. No obstant, després de l’estrena (als EUA) del polèmic documental de Dan Reed el 6 de març passat, el seu preu s’ha rebaixat en un 70%, passant dels estratosfèrics 100 milions de dòlars a 31. La propietat, que a més de residència servia com a parc d’atraccions, va ser l’escenari dels suposats actes sexuals comesos amb Safechuck i Robson. 

D’altra banda, la presentació del documental ha suposat un problema per a la discogràfica Sony, que va pagar 250 milions de dòlars pels drets musicals de l’artista.