POLÈMICA A LES XARXES

La CCMA condemna el tuit de Toni Albà contra Inés Arrimadas

L'actor es va burlar del viatge de la política a Waterloo dient-li que, si s'equivoca i arriba a Amsterdam, estaria com a casa i tindria tots els seus drets laborals respectats

zentauroepp41707814 foto monegal 22 01 18    programas television   ptv   pregun190225125612

zentauroepp41707814 foto monegal 22 01 18 programas television ptv pregun190225125612

2
Es llegeix en minuts

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha rebutjat l’"actitud insultant i de falta de respecte" de l’actor Toni Albà cap a la líder de CiutadansInés Arrimadas, en uns comentaris publicats en el seu compte de Twitter aquest diumenge, 24 de febrer. En una nota que ha fet pública amb prou feines 24 hores després de l’aparició del tuit del controvertit actor català, la CCMA ha destacat que Albà no és treballador ni col·laborador de la Corporació.

Segons la CCMA, Albà és contractat ocasionalment per empreses que treballen per a la CCMA en formats de producció associada, i per això "les expressions públiques que pugui emetre des del seu perfil personal de Twitter queden fora de l’àmbit d’aplicació del Llibre d’Estil", ha explicat en el seu comunicat.

Albà es referia al seu tuit a Arrimadas amb motiu del viatge de la política a Waterloo, on actualment viu l’expresident Carles PuigdemontCarles Puigdemont: "¡Bon viatge a Waterloo! (Vigila no te pases de largo y vayas a parar a Ámsterdam... allí, ¡estarías como en casa y además tendrías todos tus derechos laborales respetados!)".

El tuit ha provocat moltes crítiques a les xarxes, i també el rebuig de la direcció del programa de sàtira política 'Polònia' –en el qual intervé Albà– i de la productora d’aquest xou de TV-3, Minoria Absoluta. Tant des de la productora com des del programa, i també des del mateix responsable d’aquest espai i de la seva empresa audiovisual, Toni Soler, han manifestat que no comparteixen "en absolut" el comentari de l’actor.

Notícies relacionades

En aquests tuits de resposta es detalla que els comptes dels actors i altres membres de l’equip són de caire personal i només els seus titulars en són responsables: "Malgrat això, volem deixar clar que els insults i les desqualificacions de tipus masclista no encaixen en la nostra manera d’entendre l’humor".

Després de les crítiques aparegudes a les xarxes socials, el mateix Albà ha respost aquest dilluns amb un nou tuit en el qual demana disculpes a qui s’hagi sentit ofès,però ha aprofitat per fer-ho amb les conegudes paraules que el Rei emèrit va pronunciar a la televisió el 2012, el Rei emèrit va pronunciar a la televisió el 2012després de ser operat del maluc per una lesió que va patir mentre caçava elefants a Botswana.