TU I JO SOM TRES

Inés Arrimadas: operació bicicleta

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aquesta tournée per Waterlootournée d’Inés Arrimadas no ha tingut l’èxit que segurament desitjava. A l’espera de programes com Todo es mentiraEl intermedioPolònia –o sigui, a l’espera de la conya i el sarcasme–, els informatius de diumenge van dedicar segons escassos a la seva excursió. Les públiques TVE-1 i TV-3 van abordar el tema, molt breument, a partir del minut 10 o 14 dels seus telenotícies. En les privades (A-3 TV, T-5 i La Sexta), van dedicar-hi una pinzellada en els seus sumaris, però sense cap entusiasme. Semblava que ho presentaven com una notícia extravagant. Ja és això. O sigui, que la flamand promenade d’Arrimadas  no ha tingut cap rampell passional a la tele. Més aviat ha concitat retrets.

El que sí que està excitant els programes és l’apassionant notícia que la senyora Arrimadas se’n va a Madrid, al costat del senyor RiveraRivera, per conquerir Espanya. No fa ni dues setmanes, a Salvados, va assegurar que el seu lloc era a Catalunya, o sigui, que aquest gir d’última hora abona entreteniments televisius i variades especulacions. Aquest dilluns, dia 25, Susanna Griso li ha preguntat a Arrimadas (Espejo público): “Digui’m, Inés, ¿Albert Rivera la vol promocionar o la vol aniquilar?”. ¡Ahh! En política l’abraçada de l’os és una pràctica habitual, efectivament. En realitat, la pregunta de Griso venia d’una advertència que havia fet poc abans el periodista Rubén Amón. Ha dit: “No sabem si se la porta a Madrid per promocionar-la o per vigilar-la”, i ha afegit: “Arrimadas ja podria ser la número un, però en un tàndem el que va darrere pedala i el que va davant porta el manillar”. ¡Ahh! Apassionant bicicleta la que Ciutadans ens oferirà ben aviat.

Notícies relacionades

La meva admirada Pilar Rahola va dir l’altre dia en la seva homilia sabatina de FAQS (TV-3) que l’operació Arrimadas podria ser per substituirRivera, un líder “que ja comença a estar cremat, mentre que Arrimadas té fora de Catalunya una imatge més virginal”. Doncs atents a la bicicleta. Potser ben aviat ja no serà un tàndem.

A finals del juliol del 2017 es va fer viral un vídeo a Youtube titulat Sor bicicleta.Sor bicicleta Es veia una monja fent el camí de Santiago en velocípede i a tota brida. En actitud aerodinàmica, emulant els millors temps d’Ángel Nieto, assolia velocitats vertiginoses. El vídeo durava 24 segons. No sabem si la monja es va estavellar o va arribar il·lesa.