TECNOLOGIA AUDIOVISUAL

Arriba la tele enrotllable

L'empresa LG presenta a Las Vegas una pantalla de 65 polzades que es plega dins del seu altaveu de base

tele-ces / periodico

2
Es llegeix en minuts

El grup sud-coreà LG ha presentat aquest dilluns 7 de gener un televisor amb pantalla enrotllable com un pergamí. Així, les esperades teles plegables, una de les grans novetats tecnològiques del segle XXI, arriben per fi al mercat mundial . I la presentació oficial ha sigut al millor aparador que hi ha avui dia: la fira d’electrònica de consum CES, a Las Vegas (EUA).

Tal com s’ha pogut comprovar en la presentació a Las Vegas, aquesta revolucionària pantalla d’última generació (tecnologia OLED) i 65 polzades (165 centímetres de diàmetre) pot enrotllar-se completament i així desaparèixer en la seva base, que en realitat és un altaveu d’alta fidelitat.

Imatge del televisor totalment enrotllat en la seva base / JOHN LOCHER (aP)

Els directius de LG David VanderWaal i Tim Alessio desenrotllant la pantalla / DAVID BECKER (AFP)

El televisor, ja completament desenrotllat i en plena emissió. / ROBIN BECK (AFP)

Tot i que l’espectacular producte ja està llest per a la seva comercialització, la direcció de l’empresa LG no ha donat una data concreta per a la seva presència a les botigues, ni tampoc el seu preu final. El que sí que s’ha fet públic és que aquest model apareix al catàleg de l’empresa d’aquest 2019, per la qual cosa és molt probable que pugui estar disponible aquest mateix any.

"El que la ciència-ficció va imaginar fa dècades és ara una realitat", va afirmar en la presentació David VanderWaal, directiu de LG, que va mostrar com aquest televisor pot reproduir imatges tot i que estigui parcialment desenrotllat, i que, a més, es pot utilitzar com a centre de control per a tots els dispositius connectats a la llar.

Després de l’espectacular evolució que ha tingut l’emissió i reproducció d’imatges, amb l’alta definició primer (HD), i actualment amb l’ultra alta definició (UHD o 4K), el següent pas de la indústria audiovisual eren les pantalles plegables, una revolució que ha començat LG, però a la qual també s’apunten la resta d’empreses del sector. Així, s’espera que en aquesta mateixa edició del CES Samsung i la startup Royole presentin els seus models de pantalles pleglables per a telèfons. "Les pantalles plegables seran la gran tendència aquest any", ha assegurat a Las Vegas Avi Greengart, analista de GlobalData.

Notícies relacionades

A més de l’enrotllable i altres televisors (com un amb pantalla 8K d’ultra alta definició), l’empresa LG va anunciar que tots els seus models amb tecnologia OLED estaran equipats amb assistents virtuals de veu d’Amazon (Alexa) i Google ( Assistant) i del 'software' AirPlay d’Apple, que els permetrà emetre el contingut de l’iPhone o iPad directament al televisor.

Els seus competidors sud-coreans, Samsung i American Vizio, també han anunciat a Las Vegas que els seus televisors tindran AirPlay, una tendència que confirma el desig d’Apple  d’enfortir els seus serveis (iTunes, Apple Music) perquè depenguin menys d’iPhone.