TU I JO SOM TRES

Chabelita, la mainadera, un pernil i porom pom pom

monegal-20181223 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Nadal a Tele 5. Chabelita Pantoja de nena Jesuseta al pessebre del Deluxe. Dues hores gronxant el bressol Maria PatiñoI al final, regal nadalenc per a Chabelita: d'una caixa vermella de metre seixanta d'altura que hi havia al plató des del principi del programa va emergir la mainadera Dulce Delapiedra amb un pernil a les mans. Aquí el més portentós és que Dulce hagi sobreviscut tancada en una caixa segellada amb cel·lofana i paper setinat durant 107 minuts seguits. Això no ho hauria aconseguit ni el Gran Houdini. El pernil no era pota negra, però l'alegria va ser infinita. Va durar poc, però. De seguida la mainadera i la seva nena van començar a atacar-se de valent. ¡Ah! Ja ens van ensenyar el 2001: Una odissea de l'espai que l'os d'un pernil és una arma terrible.

Notícies relacionades

LA IRA .– En el seu repàs particular dels pecats capitals, Jon Sistiaga (#0, Movistar +) s'ha aturat aquesta setmana en el pecat de la ira. Deia: “Insultem, odiem, cremem. Hi ha un lloc on passa tot això”. ¡Ahh! Crèiem que estava parlant de política, del conflicte del procés, i d'això que anomenen la xarxa, el núvol, internet, tot junt. Però Sistiaga estava parlant de futbol. “¡El futbol és l'esport de la ira!”, deia. Les declaracions d'un dels líders dels Ultra Sur del Reial Madrid mereixen un apunt. Advertia, tristíssim: «Ara ja no és com abans. Aquell ‘¡fills de puta. Aquest delicat paio es diu David. Vist en l’entrevista de Sistiaga, el seu aspecte semblava inofensiu. Deia que un camp de futbol té la virtut de transformar-lo. Acabem la frase: en energumen.

MARIO ONAINDÍA.– Segueix el PP a matadegolla contra l'administradora provisional de RTVE Rosa María Mateo. No els agrada que intenti recuperar la fiabilitat de la televisió pública. Per exemple, divendres van rescatar de les masmorres en què estava confinat el telefilm El precio de la libertad (La 2), biopic sobre la vida de Mario Onaindía, interpretat per Quim Gutiérrez. Un treball excel·lent. TVE el tenia segrestat des del 2011. Els que borden contra Rosa María enyoren la censura.