26 d’oct 2020

Anar al contingut

ESPORT REI

Mig món va veure el Mundial de futbol

Un total de 3.527 milions de persones va seguir per televisió el campionat que es va celebrar l'estiu passat a Rússia

Mig món va veure el Mundial de futbol

CHRISTIAN HARTMANN

Un nou rècord de l’esport rei que continua sense tocar sostre en la seva expansió planetària: un total de 3.527 milions d’espectadors, més de la meitat de la població mundial de més de 4 anys, van veure l’estiu passat a través de la televisió el Mundial de futbol que es va disputar a Rússia

Segons les dades obtingudes per la FIFA, organitzadora del torneig, les dades d’audiència de les emissions oficials del Mundial mostren que un total de 3.262 milions d’espectadors van veure almenys un minut de la cobertura  als seus televisors de la competició futbolística, que es va desenvolupar del 14 de juny al 15 de juliol.

Per la seva part, uns 309,7 milions de persones no van veure els partits a casa seva, sinó en plataformes digitals, en zones públiques d’aficionats o en bars i restaurants.

La final de la Copa Mundial, entre França i Croàcia, el 15 de juliol passat, va atreure una audiència global de 1.120 milions de persones, 884,4 milions de les quals ho van fer mitjançant televisió tradicional i 231,8 milions fora de casa o només en cadenes digitals.

En més de 64 partits, la mitjana de l’audiència en directe va ser de 191 milions de persones.

L’audiència de la Copa Mundial de Rússia va veure durant més temps la televisió aquest any que en anteriors mundials de la FIFA, ja que el nombre de teleespectadors que van veure almenys tres minuts de l’edició del 2018 va arribar als 3.040 milions de persones, un 10,9 % més que en el Mundial del Brasil del 2014.

Els aficionats que van veure durant almenys 30 minuts els partits a la televisió van ser 2.490 milions, xifra superior als 1.950 milions del 2014.