TU I JO SOM TRES

La vencedora d''OT' ha quedat tercera

monegal-20181220 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ha brillat per sobre de tots. És la millor cantant, i artista, no només d’aquesta edició, sinó de tota la història d’Operación Triunfo. I li han donat el tercer lloc perquè tant l’organització del programa com sobretot la potent indústria discogràfica que mou els fils d’aquest concurs saben que no necessita afegir al seu nom la crossa ‘¡Guanyadora d’OT’ per triomfar al mercat i vendre CD’s com a xurros. D’altres sí que ho necessiten.

Natalia ha sigut la gran revelació.Natalia Setmanes abans es van afanyar a expandir la consigna –als mass media, a través d’influencers i d’activistes amics– que la final seria igualadíssima. ¡Ah! Calia mitigar l’enorme superioritat artística de Natalia, i impulsar la idea que assistiríem a una final molt disputada. Aquest negoci va així. No estem parlant d’un concurs musical, estem parlant d’un programa de televisió, i calia mantenir tant sí com no un clima de suspens per tenir l’audiència expectant i en suspens. I sobretot estem parlant del business discogràfic, que és potentíssim.

Notícies relacionades

El tema estrella de la nit, aquell formidable Never enough que a la pel·lícula El gran showman interpreta l’actriu Rebecca Ferguson –fent admirablement bé la mímica, perquè la veu en realitat és la de la cantant Loren Allred–, aquest tema el va recrear Natalia jo diria que de forma sublim. Al costat d’aquest Never enough, la resta de temes dels altres concursants semblaven agradables, però simples cançonetes. Una distància abismal, sí. Com aquella nit, fa dues o tres setmanes, en les quals va tornar a deixar parat tothom. Reclinada sobre un piano de cua, va cantar el Bang bang de Nancy Sinatra. ¡Ah! Va ser tanta la perfecció i el glamur que Natalia desprenia que ni l’extraordinària Michelle Pfeiffer de Los fabulosos Baker boys hauria pogut superar aquell clima aconseguit. Dic tot això amb tots els respectes i simpatia per a la resta de concursants, guanyador inclòs (Famous).Famous

Que no es preocupi Natalia pel seu tercer lloc. Que recordi el que li va passar una vegada a Charles Chaplin: es va presentar a un concurs d’imitadors de Charlot, o sigui, de si mateix, i el jurat qualificador el va rebutjar al·legant que no donava el tipus. ¡Ah! Quin ull clínic el d’aquell jurat. Ho va explicar el mateix Chaplin, partint-se de riure, en una entrevista que va publicar el ‘Chicago Herald’ el juny de 1915.