TU I JO SOM TRES

Ferro, un colossal guardaespatlles

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En els anys 80 i 90 el gran radiofonista Luis Arribas Castro feia amb moltíssim èxit un programa a Radio España Barcelona-Cadena Catalana que es deia La ciudad es un millón de cosas. La tele n’és més. Molts més milions de coses es produeixen cada dia a la pantalla. La situació a Catalunya, i a la resta d’Espanya, està de tal manera que sembla que  la política s’ha apropiat de la tele. Sembla que l’audiència només està pendent de l’última declaració, actitud o excentricitat de qualsevol líder de partit o de govern, dels diversos que tenim per allà escampats. Però no és veritat.

D’aquí tres o quatre hores, per exemple, després que hagi tancat aquest comentari,  prop de tres milions de persones sintonitzaran TVE-1 per seguir la final d’Operación TriunfoOperación Triunfo, i escoltaran la frase I la guanyadora és... ¡Natalia!» que és el que jo crec que passarà, per justícia, per talent musical i perquè no pot ser de cap altra manera donada la immensa qualitat de la Natalia respecte de la resta de concursants.

Notícies relacionades

Dilluns passat, 2,9 milions de persones van assistir al final de temporada de Vivir sin permiso,Vivir sin permiso aquesta fariña que va posar en marxa T-5 amb un èxit gran i on totes les lloances se les han emportat Álex González (Mario) i Jose Coronado (Nemo).  Sense rebaixar la bona feina de tots dos, discrepo de tanta lloança. La gran revelació d’aquesta sèrie ha sigut Luis Zahera,Luis Zahera que encarna Ferro, el bodyguard, el guardaespatlles, el colossal àngel de la guarda del capo Nemo Bandeira. ¡Ah! La progressió, in crescendo, que ha tingut Zahera al llarg dels capítols ha sigut fantàstica. Va començar encotillat en això que anomenen un paper secundari. Però a poc a poc va anar creixent fins al punt que l’audiència el buscàvem. Desitjàvem que sortís més. Que aparegués contínuament. Havia sabut construir-se una personalitat tan potent, tan ben dibuixada i interpretada, que als últims capítols Ferro ja era tan protagonista, o més, que Nemo o Mario. ¡Bravo!

La tele és més d’un milió de coses, dèiem abans. També és política, és clar. A TV-3 acaben de llançar un altre documental instrumental de Jaume RouresJaume Roures (Mediapro), retratant les vergonyes i discutibles propòsits de la causa judicial que se segueix contra el procés i els seus líders. ¡Ah! Saber triar el moment d’emissió més adequat, és tot un art. En això són artistes de primera classe.