UN ALTRE WEINSTEIN

Nova acusació d'assetjament sexual contra Geoffrey Rush

L'actriu Yal Stone afirma que el prestigiós actor ballava despullat davant d'ella i li enviava missatge eròtics

L'artista va dimitir el 2017 de la presidència de l'Acadèmia de Cine d'Austràlia per altres acusacions

zentauroepp41142410 file   in this feb  11  2017 file photo  australian actor ge181217100500

zentauroepp41142410 file in this feb 11 2017 file photo australian actor ge181217100500 / MICHAEL SOHN

2
Es llegeix en minuts

Ell ho continua negant, però les acusacions contra el prestigiós actor Geoffrey Rush per assetjament sexual es continuen sumant i sembla que van pel camí de descobrir-lo com un nou depredador sexual en la línia deHarvey Weinstein i Kevin Spacey. Així, si bé fa just un any que l’actor de pel·lícules tan conegudes com 'El discurs del rei' i 'Pirates del Carib' es va veure forçat a dimitir de la presidència de l’Acadèmia de Cine d’Austràlia per un escàndol d’assetjament sexual, aquest dilluns, 17 de desembre, ha sigut l’actriu  australiana Yael Stone, una de les estrelles de l’exitosa sèrie de Netflix 'Orange is the new black''Orange is the new black, la que ha acusat de comportament inapropiat el guanyador de l’Oscar.

L’actriu, de 33 anys, ha explicat en una entrevista al diari 'The New York Times' que l’actor havia ballat despullat davant d’ella mentre treballava a Austràlia en una producció teatral de 'The Journal of a Madman' el 2010 i 2011. A més, l’acusa d’utilitzar un mirall per veure-la a la dutxa i haver-li enviat missatges de text eròtics. En resposta a aquestes declaracions, Rush afirma al mateix diari que aquestes acusacions "són incorrectes i fora de context".

"No obstant, és obvi que Yael es va molestar de vegades per l’entusiasme ardent amb què acostumo a treballar –reconeix–. Lamento profundament i sincerament si li vaig causar sofriment, la qual cosa certament mai va ser la meva intenció".

En una entrevista amb el la cadena ABC australiana, l’actriu explica que no el va voler denunciar en el seu moment per protegir la seva carrera. "Tenia molt poca experiència, i ell ja  ra una estrella internacional que havia guanyat gairebé tots els premis possibles... Només era allà per servir-lo, i crec que ho vaig prendre massa al peu de la lletra", apunta.

Notícies relacionades

Stone, que encarna el personatge de Lorna Morello a 'Orange...', s’ha decidit parlar per ajudar les possibles víctimes d’assetjament sexual a sortir del silenci, fins i tot si té alguna conseqüència en la seva carrera.

Geoffrey Rush, com a Albert Einstein, en la minisèrie 'Genius' / (NGC)

Geoffrey Rush, de 67 anys, guardonat amb un Oscar el 1997 per la seva feina en la pel·lícula 'Shine', i amb un Emmy el 2017 pel seu paper com a Albert Einstein en la minisèrie 'Genius', va presentar una demanda per difamació contra el 'Sydney Daily Telegraph' quan aquest mitjà australià va publicar fa un any una informació sobre una acusació d’assetjament sexual presentada davant de la Companyia de Teatre de Sydney. En l’audiència davant del Tribunal Federal d’aquell país, l’actriu Eryn Jean Norvill el va acusar d’haver-la tocat de manera inapropiada i "deliberada" durant la producció de l’obra teatral 'King Lear'.