viatge a Noruega

Jon Sistiaga i Joe Pérez-Orive, darrere dels passos del black metal

El periodista i el jutge d''OT' indaguen sobre les sensacions que produeix la música a 'Jon & Joe'

movistarjpg

movistarjpg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La música pot despertar les nostres sensacions. La clàssica, el rock, el pop, el jazz, el blues, els ritmes llatins... i també el black metal. I això és el que pretenen demostrar el periodista Jon Sistiaga (‘Tabú’) i el jutge d’‘OT’ Joe Pérez-Orive en el programa ‘Jon & Joe’, que el canal #0 de Movistar+ estrena dilluns, 17 de desembre (22.00 hores).

Per això, la parella viatja fins a Noruega per indagar en l’origen del black metal, el subgènere del heavy metal caracteritzat, sobretot, pel so de guitarres fosques, ritmes veloços i les temàtiques principals del qual són el satanisme, el paganisme o la misantropia.

Jon i Joe faran un viatge en què podran comprovar la raó, la utilitat i forma de disfrutar d’aquesta música tan especial al país en què va sorgir aquest estil musical a mitjans delsanys 80.

Cultura vikinga

Els dos arriben fins al país nòrdic per ficar-se de ple en l’epicentre d’aquest peculiar estil que beu de l’herència pagana de la cultura i imatgeria vikinga.

Junts assistiran a concerts de grups icònics del black metal en actiu com Gaahls Wyrd, Enslaved i Vreid; parlaran amb Jørn ‘Necrobutcher’ Stubberud, líder de Mayhem, la que és considerada la millor banda de la història del black metal, i recorreran festivals, museus i cementiris per obtenir testimonis d’experts en la matèria. 

Assassinats i mutilacions

Notícies relacionades

Assassinats entre membres d’alguns dels grups, suïcidismutilacions en directe o la crema d’esglésies són els aspectes més foscos d’aquest gènere que Jon Sistiaga i Joe Pérez-Orive investiguen en el seu viatge.