viatge a Noruega

Jon Sistiaga i Joe Pérez-Orive, darrere dels passos del black metal

El periodista i el jutge d''OT' indaguen sobre les sensacions que produeix la música a 'Jon & Joe'

Jon Sistiaga i Joe Pérez-Orive, darrere dels passos del black metal
Es llegeix en minuts

El Periódico

La música pot despertar les nostres sensacions. La clàssica, el rock, el pop, el jazz, el blues, els ritmes llatins... i també el black metal. I això és el que pretenen demostrar el periodista Jon Sistiaga (‘Tabú’) i el jutge d’‘OT’ Joe Pérez-Orive en el programa ‘Jon & Joe’, que el canal #0 de Movistar+ estrena dilluns, 17 de desembre (22.00 hores).

Per això, la parella viatja fins a Noruega per indagar en l’origen del black metal, el subgènere del heavy metal caracteritzat, sobretot, pel so de guitarres fosques, ritmes veloços i les temàtiques principals del qual són el satanisme, el paganisme o la misantropia.

Jon i Joe faran un viatge en què podran comprovar la raó, la utilitat i forma de disfrutar d’aquesta música tan especial al país en què va sorgir aquest estil musical a mitjans delsanys 80.

Cultura vikinga

Els dos arriben fins al país nòrdic per ficar-se de ple en l’epicentre d’aquest peculiar estil que beu de l’herència pagana de la cultura i imatgeria vikinga.

Junts assistiran a concerts de grups icònics del black metal en actiu com Gaahls Wyrd, Enslaved i Vreid; parlaran amb Jørn ‘Necrobutcher’ Stubberud, líder de Mayhem, la que és considerada la millor banda de la història del black metal, i recorreran festivals, museus i cementiris per obtenir testimonis d’experts en la matèria. 

Assassinats i mutilacions

Et pot interesar

Assassinats entre membres d’alguns dels grups, suïcidismutilacions en directe o la crema d’esglésies són els aspectes més foscos d’aquest gènere que Jon Sistiaga i Joe Pérez-Orive investiguen en el seu viatge. 

 

Temes:

Movistar+