EL #METOO DE L'ARGENTINA

Juan Darthés: "Ella se'm va insinuar i li vaig dir que no"

L'actor de 'Patito Feo' nega l'acusació de violació de l'actriu Thelma Fardin quan ella era menor d'edat

zentauroepp46227959 ame8355  buenos aires  argentina   11 12 2018   la actriz ar181214104626

zentauroepp46227959 ame8355 buenos aires argentina 11 12 2018 la actriz ar181214104626 / Marina Guillen

2
Es llegeix en minuts

Amb prou feines 48 hores després de fer-se pública l’acusació de l’actriu Thelma Fardín que el seu company de repartiment a la sèrie 'Patito feo', Juan Darthés, la va violar quan era menor d’edat, l’actor argentí ha respost no només negant-ho tot, sinó assegurant que va ser ella la que va intentar violar-lo.

Segons Darthés, ell "mai" ha violat ni ha assetjat a ningú, i que va ser ella qui "se li vainsinuar" i ell li va dir "que no".  "Ella se’m va insinuar, se’m va acostar i em va voler fer un petó, i li vaig dir 'no, ¿què et passa?'", va assegurar Darthés en una entrevista en exclusiva per al canal de televisió argentí A24.

"Vaig ser jo el que la vaig fer fora de l’habitació i li vaig dir 'Thelma,teniu l’edat dels meus fills, surt d’aquí'", va afegir, i va reiterar que no ha violat mai ni ha assetjat “a ningú”.

Dimarts passat, 11 de desembre, l’actriu argentina, de 26 anys, va fer publica la seva denúncia en una conferència de premsa convocada pel col·lectiu Actrius Argentines (amb 400 professionals del sector a les seves files). Segons va assenyalar Fardín, Darthés la va violar durant una de les gires del programa infantil ‘Patito Feo' (Disney Channel) el 2009, a Nicaragua, quan ella tenia 16 anys.

"La meva veritat"

"Jo estic mort, dues vegades no em poden matar. L’únic que m’interessa ara és dir la meva veritat perquè vull que la gent ho sàpiga", va assegurar Darthés. L’intèrpret de diferents sèries infantils de televisió ja va ser acusat d’un presumpte abús per l’actriu Calu Rivero, i després d’ella s’hi van sumar les també actrius argentines Anita Coacci i Natalia Juncos.

Notícies relacionades

L’actor va publicar poques hores després de la conferència un tuit en què es va defensar de les acusacions. “No és veritat el que s’ha dit, Déu meu! És una bogeria, mai va succeir això. Sisplau esperem els temps de la justícia. Gràcies @FernandBurlando per escoltar-me", va escriure l’intèrpret, de 54 anys, en el seu compte de la xarxa social Twitter, en què fa referència al seu advocat, Fernando Burlando.

El fet ha commocionat el país sud-americà i els mitjans de comunicació locals estan aprofundint en un afer que, segons les actrius, no ha fet sinó començar, i pot convertir-se en el 'me too' argentí, en al·lusió a l’escàndol iniciat a Hollywood el 2017, quan el productor Harvey Weinstein Harvey Weinsteinva ser acusat d’haver abusat de multitud de dones de la indústria del cine.

Temes:

Violadors Disney