EN LA 24a EDICIÓ

Carreras recapta 3,3 milions d'euros en la seva marató alemanya

Les donacions d'aquesta gala promoguda pel tenor català, i emesa pel canal SAT-1, es dedicaran a la lluita contra la leucèmia

zentauroepp45449532 graf2103  barcelona  08 10 2018   el tenor josep carreras a 181213112030

zentauroepp45449532 graf2103 barcelona 08 10 2018 el tenor josep carreras a 181213112030 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts

El tenor català Josep Carreras ha recaptat en la seva ja tradicional gala benèfica anual a la televisió alemanya 3.352.640 euros per a la lluita contra la leucèmia, segons ha anunciat la fundació del cantant. "Estic desconcertat per aquest suport continuat per part del públic alemany i molt, molt agraït. Aquesta fidelitat no és cap obvietat en els actuals temps televisius", ha declarat l’artista després d’aquestamarató benèfica, que  aquest dimecres, 2 de desembre, va celebrar la seva 24a edició.

Segons Carreras, "cada euro ajuda a salvar vides i a alleujar el sofriment. El nostre gran objectiu és que la leucèmia sigui guarible. Sempre i per a tothom. I ja hem fet molts progressos en aquest camí –assegura el tenor–. Em reuneixo regularment amb pacients per donar-los ànims i veig que, cada vegada més, aconsegueixen superar aquesta malaltia".

La gala, transmesa en directe des dels estudis Bavaria de Munic per la cadena privada Sat 1 Gold, va comptar amb la participació de nombroses estrelles nacionals i artistes internacionals, com el tenor Jonaus Kaufmann.

"Adoro Josep Carreras com a persona i com a veritable artista que mai fa les coses a mitges. Per això estic molt content d’haver contribuït també aquest any a aconseguir que s’assoleixi aviat el gran objectiu de Carreras: que la leucèmia sigui guarible sempre i per a tothom", va dir Kaufmann.

En els seus més de 20 anys d’existència, la divisió alemanya de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia ha aconseguit finançar més de 1.200 projectes gràcies als més de 220 milions d’euros recaptats en donatius.

Carreras, que aquest mes va complir 72 anys, va aconseguir recuperar-se amb èxit de la leucèmia que li va ser diagnosticada el 1987 gràcies a un trasplantament de la seva pròpia medul·la òssia. Un any després, va crear la fundació, i el 1995, la divisió alemanya, amb seu a Munic.

Aquell mateix any va celebrar la primera gala televisada a Alemanya a fi de recaptar junt amb amics artistes fons per lluitar contra la leucèmia.

Notícies relacionades

Però l’inici d’aquests 'teletons'  de la Fundació Josep Carreras es va forjar precisament a Catalunya: el 1992, TV-3 va organitzar amb la seva col·laboració la seva primera marató per recaptar fons contra la leucèmia. Precisament aquest diumenge vinent, 16 de desembre, la tele autonòmica catalana celebra la 27a edició de 'La marató’, que busca recaptar fons per a la investigació contra el càncer.

En aquella primera edició, celebrada el 19 de desembre de l’any olímpic i presentada per Josep Puigbó, es van recaptar un total de 1.230.128 euros, en sis hores de programa.