EL 2018

Movistar+ subtitula en català 250 pel·lícules i 60 sèries

La plataforma televisiva ha retolat 1.165 títols cinematogràfics i 200 temporades de sèries des de l'any 2014.

gravity

gravity

1
Es llegeix en minuts
Sergi Pérez

Movistar+ ha subtitulat en català 250 pel·lícules i 60 sèries aquest 2018, amb el recolzament del Departament de Cultura.  La iniciativa s’emmarca en un acord assolit el 2014 amb la Direcció General de Política Lingüística,  a partir del qual la plataforma de Telefónica rep 85.000 euros anuals de la Generalitat per "fomentar l’hàbit de veure contingut audiovisual en versió original subtitulada en català".

Des de l’entrada en vigor de l’acord, la plataforma ha subtitulat un total de 1.165 títols cinematogràfics, i 200 temporades de sèries de ficció, compostes per més de 1.580 capítols. Algunes de les noves pel·lícules i sèries que els usuaris poden veure en català són les oscaritzades 'La La Land' i 'La forma del agua’, la saga del ja clàssic 'Star Wars' i les aclamades sèries 'House of Cards' i 'Castle'

Segons l’estudi impulsat per Movistar+ el 2017, el 47% dels usuaris d’aquesta plataforma a Catalunya coneixen l’oferta de subtítols en català, i el 60% d’aquests considera que és una proposta interessant.

Renovat el 2016

Aquest mateix acord va ser renovat el 2016, i es va incidir en la  necessitat de millorar la comunicació del servei de subtitulació en català en les adreces web www.plus.es i www.movistar.es. De la mateixa forma, l’acord va garantir que els subtítols en català fossin accessibles en tauletes i mòbils IOS (ja que a  Android ho estaven des de l’any 2015) i en emissió lineal IPTV, a través de la fibra òptica i ADSL de Telefónica.

Notícies relacionades

Aquests continguts es poden veure a través dels diferents canals de Movistar+ (Movistar Estrenos, Movistar CineDoc&Roll, Movistar Acción, Movistar Comedia, Movistar Drama, Movistar Series i Movistar Seriesmanía), i a YomviYomvi,   tant des del televisor com mitjançant ordinadors, mòbils, tauletes i consoles.