TU I JO SOM TRES

¡No soc una bola de greix!

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Des que la van fer fora de males maneres d’OT  (TVE-1)OT , on ensenyava alstriunfitos l’art de saber estar en escena i de saber interpretar, a casa sentim una simpatia molt gran per Itziar Castro. Ara, en la quarta temporada de Vis a vis (Fox), veiem que els guionistes ja li donen paper, ja li escriuen escenes, ja li donen protagonisme, entitat interpretativa. Ho celebrem enormement. Una gran actriu com ella, sense paper, és malgastar-la totalment. En el capítol 2, hi ha un moment en què ella, interpretant la tremenda i brutal reclusa Goya, té un punt de catarsi personal molt intensa. Els explica a les seves companyes que tota la mala llet que en la seva ànima es concentra, tota la seva violència, li ve de petita, quan la seva mare l’inflava a cops, cada dia, i li deia que només era una repugnant bola de greix. ¡Ah! En aquest moment, Itziar brilla com a actriu. Demostra tenir domini del tempo escènic, de la mirada, dels silencis. Ens arriba amb una intensitat demolidora.

Notícies relacionades

Un altre encert d’aquesta sèrie ha sigut haver incoporat l’actriu Cristina Marcos (a Cuéntame... interpreta l’Olga, la del bistrotCuéntame...l’Olga bistrot). El seu paper també és tremend. És la propietària de la presó (Cruz del Norte i Cruz del Sur són presons privades). Li diu al director, el canalla Sandoval“L’únic negoci que funciona sempre ha sigut el de la por. La por mou diners. La gent paga per sentir-se segura, per saber que hi ha un reixat electrificat entre ells i les dolentes. De manera que, si es produeixen fugides, morts o escàndols, no han de sortir d’aquí dins”. ¡Ah! L’omertà del silenci. Assassina, mata, tortura, extorsiona..., fes el que vulguis, però que no se sàpiga. Que a l’exterior no se n’assabentin. Coneixem bé aquesta cançó. Per això el periodisme és cada vegada més fràgil i escarransit. No interessa que expliquem gaires coses.

ES PREPAREN PER ASSALTAR DE NOU TVE .– Ja es coneix l’última selecció de noms per presidir RTVE. És curiós, molts pertanyen al comando directiu que el PP va instal·lar –època Rajoy– per fer de TVE la seva finca particular. Aquest comando que el Consell d’Informatius tantes vegades va denunciar per censura i manipulació. ¡Ahh! Es presenten perquè segurament anhelen que, en pròximes eleccions, els seus caps polítics tornin a instal·lar-se en el Govern. Inquietant il·lusió.