'¿Te lo vas a comer?'

Chicote destapa les irregularitats en el menjar de les residències per a gent gran

El programa de la Sexta 'La comida de nuestros mayores' investiga l'alimentació de la gent gran per la denúncia d'una dona la mare de la qual va morir de deshidratació

chicote

chicote

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carn en males condicions, mosques i una infinitat d’irregularitats alimentàries. El presentador de televisió Alberto Chicote va tornar aquest dimecres a La Sexta amb '¿Te lo vas a comer?', un programa denúncia que en la seva primera entrega va analitzarl’alimentació a residències per a gent gran. En dos dels centres inspeccionats, situats a Castellanos de Moriscos i Babilafuente (Salamanca), les condicions eren molt dolentes. Tots dos estan gestionats per la mateixa empresa, tot i que la segona té titularitat municipal.

L’espai –'La comida de nuestros mayores’– es va posar a investigar arran de la denúncia d’una dona la mare de la qual va morir de deshidratació en tan sols 14 dies en el primer d’aquests centres. El seu cas encara espera sentència judicial. 

El resultat de les indagacions de Chicote mostren que les condicions no són bones. Extreballadors de l’empresa van criticar que es portava "carn en bosses d’escombraries" i que s’aigualia la llet, fets que rebutja taxativament l’actual plantilla.

Menjar dolent, sense higiene

La Nieves, auxiliar de clínica que va estar gairebé tres anys treballant en l’empresa que gestiona les dues residències, arriba fins i tot a afirmar que l’amo –Rafael de la Torre Fraile– els proveïa de menjar amb carn que venia del seu escorxador sense passar controls sanitaris.

L’amo, no obstant, evita donar la seva versió. "Jo quan he d’anar a un jutjat, parlo davant d’un jutge, i vostè es dedica a entretenir", li diu al xef. 

En el programa, gravat el mes de juliol passat, Chicote va haver d’enfrontar-se fins i tot a una cassolada dels treballadors, i va arribar a requerir l’assistència de la Guàrdia Civil.

D’altra banda, l’Ajuntament de Babilafuente també avala la versió del centre i defensa el bon funcionament de les residències.

Notícies relacionades

Isabel Fernández, la gerent territorial a Salamanca de Serveis Socials de la Junta de Castella i Lleó, tanca el programa assegurant que estan investigant les irregularitats. Fernández fa una roda de premsa aquest dijous des de les 12.30 hores.

Precisament, EL PERIÓDICO va publicar la setmana passada una informació en què els familiars dels usuaris de la residència Bon Pastor denunciaven que hi havia aliments de mala qualitat i escassetat de menjar en aquest centre públic. Després d’aquest cas, l’Ajuntament de Barcelona va decidir impulsar auditories de qualitat i eficiència a les residències per a gent gran sostingudes amb fons públics de la Generalitat de Catalunya.