BASADA EN FETS REALS

Antonio Banderas i Meryl Streep protagonitzaran una pel·lícula sobre els papers de Panamà

Steven Sodebergh dirigirà el film, una adaptació del llibre 'Secrecy World' de Jake Bernstein

banderasstreep

banderasstreep

1
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

Netflix ha anunciat el seu compromís per finançar i treure The laundromat (La bugaderia)The laundromat, una pel·lícula dramàtica dirigida per Steven Sodebergh (Oscar al millor director el 2001 per Traffic), sobre l’escàndol delspapers de Panamà. La pel·lícula, amb un guió de Scott Z. Burns, que ja havia treballat amb el director a Contagio, està basada en el llibre de Jake Bernstein Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation of Illicit Money Networks and the Global Elit. El 2016 es va anunciar que la companyia de streaming havia aconseguit els drets del llibre Panama Papers: Breaking the Story of How the World’s Rich and Powerful Hide Their Money com a primera idea per a la pel·lícula, però finalment s’està adaptant l’obra de Bernstein.

L’elenc d’actors compta amb noms de renom, com els de David Schwimmer (Friends), Gary Oldman (Oscar a millor actor el 2018), Meryl Streep (guanyadora de tres Oscars) i Antonio Banderas. Els productors seran Lawrence Grey, Gregory Jacobs, Michael Sugar, Burns i Topic Studios, mentre que Douglas Urbanski és el productor executiu.

David Schwimmer interpreta Matthew Quirk, un advocat que defensa una de les companyies d’assegurances després que 20 passatgers ancians morissin en una excursió en bot. Les coses es torcen quan la companyia naval descobreix que la companyia d’assegurances només té una bústia a l’illa de Nieves i les investigacions porten a descobrir tots els tripijocs que passen a Panamà perquè els rics evadeixin pagar impostos als seus països i ocultin propietats en paradisos fiscals.

Cameron, Trump, Almodóvar o Watson

Notícies relacionades

L’escàndol de Panamà va implicar diversos famosos, com David Cameron, primer ministre britànic, i Sigmunder Gunnlaugsson el seu homòleg a Islàndia. A més, entre els documents de Bernstein hi havia noms com el de l’actual president dels EUA, Donald Trump, Pedro Almodóvar La filtració d’aproximadament 11 milions de registres, va ser la més gran en la història corporativa i governamental.

Ara per ara, Netflix està centrada en Roma, un llargmetratge d’Alfonso Cuarón,  i en la carrera per aconseguir un Oscar. S’estrenarà a la plataforma al desembre i va ser presentada en la 75a edició del Festival Internacional de Cine de Venècia, on va aconseguir el Lleó d’Or a la Millor Pel·lícula el mes d’agost passat. A més, representarà Mèxic en la pròxima edició dels Premis de l’Acadèmia de Cine dels Estats Units.