ESTRELLES AMB VIRUS

Malú, l'espanyola més 'perillosa' a internet

La cantant madrilenya és la celebritat que acumula el major nombre de webs maliciosos en els cercadors

L'actriu Ruby Rose és el personatge mundial amb més fans que busquen notícies d'ella en enllaços sospitosos

malku

malku

2
Es llegeix en minuts

La cantant madrilenya Malú, a Espanya, i l’actriu i model australiana Ruby Rose (popular per la sèrie de Netflix ‘Orange is the new black’), a nivell internacional, tenen el dubtós honor de ser les celebritats més 'perilloses’ a internet: les recerques amb els seus noms que es realitzen a la xarxa són les que més possibilitats tenen de ser redirigides a direccions de webs malicioses i amb virus, segons l’últim estudi 'Most dangerous celebrity', realitzat per McAfee, empresa de programari especialitzada en seguretat informàtica.

La finalista d’'OT’ Ana Guerra ocupa el segon lloc de la classificació espanyola realitzada per McAfee, seguida de Paz Vega i Kim Kardashian. Una de les protagonistes de la sèrie 'Les chicas del cable' (també de Netflix), Blanca SuárezLes chicas del cable' Blanca Suárez, apareix en el cinquè lloc, per davant de Maribel Verdú, Clara Lago i Úrsula Corberó.

Tal com assenyala l’estudi, Suárez "es converteix així en assídua d’aquesta llista", perquè va aparèixer en la tercera posició en les llistes de ‘perilloses’ del 2015 i 2016.

"Sovint, els consumidors posen la rapidesa i la conveniència per sobre de la seguretat al fer clic en enllaços sospitosos que prometen contingut de les seves celebritats favorites –ha assenyalat Francisco Sancho, directiu de McAfee–. Al nostre món hiperconnectatés més important que mai que els consumidors pensin abans de fer clic per assegurar-se que el contingut que visiten és segur i protegir-se així de les amenaces de seguretat cibernètica que poden utilitzar-se per infectar els seus dispositius o, pitjor encara, robar la seva identitat."

L’actriu i model Ruby Rose. /  Eduardo Munoz (REUTERS)

A nivell internacional, després de Ruby Rose, apareix l’estrella dels 'realities' de televisió nord-americana Kristin Cavallari. Les actrius Marion Cotillard, Lynda Carter i Lynda CarterRose Byrne tanquen aquest ‘top ten’ de celebritats el nom de les quals pot portar els fanàtics a fer clic en enllaços d’alt risc.

Relació de les estrelles més perilloses d’internet (de dalt a a baix i de dreta a esquerra): Ruby Rose, Kristin Cavallari, Marion Cotillard, Lynda Carter, Rose Byrne, Debra Messing, Kourtney Kardashian, Amber Heard, Kelly Ripa i Brad William Henke. / (AP)

Rose, actriu de 32 anys que recentment va ser escollida per interpretar el paper de 'Batwoman''Batwoman' en una pròxima sèrie de televisió de la cadena CW, és la 12a celebritat que aconsegueix ser la 'reina' més perillosa a internet, segons ha explicat Gary Davis,  portaveu de McAfee.

Precisament, Rose va anunciar a l’agost que tancava el seu compte de Twitter arran de l’allau de crítiques que va rebre per l’anunci del seu fitxatge per encarnar 'Batwoman'.  

"Ja sigui per saber què va fer Ruby en l’últim episodi d’'Orange is the new black' o el que Kristin Cavallari va fer en un última entrega de premis, assegura’t de buscar a internet de manera segura", ha advertit Davis.

Notícies relacionades

El personatge popular més perillós en la xarxa del 2017 va ser la cantant Avril Lavigne,Avril Lavigne que aquest any apareix en la posició 30, segons assenyala el treball de McAfee. La també cantant Adele és l’artista del camp musical més 'perillosa' de l’any (ocupa el lloc 21 de la classificació), seguida de Shakira (27a).

"Per navegar de manera segura per internet, els usuaris haurien d’evitar visitar llocs web de tercers que podrien contenir ‘malware’, actualitzar les aplicacions i sistemes operatius amb pedaços de seguretat, invertir en programes de protecció i seguretat i utilitzar programari garantit, ha recordat Davis.