La 2 s'omple de música cada dimarts

Les estrenes de la sisena temporada de 'Cachitos de hierro y cromo' i de la primera de 'La hora musa' formen part de l'aposta de TVE per la cultura al 'prime time'

ialvarez45285432 teletodo  television  programa la   hora  musa  maika makovs181001131620

ialvarez45285432 teletodo television programa la hora musa maika makovs181001131620

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la seva aposta de TVE per oferir cultura en el seu ‘prime time’ a La 2, la cadena estrena dimarts, 2, la sisena temporada del programa Cachitos de hierro y cromo  i la primera de La hora musa (23.00)La hora musa. El primer bussejarà, com ja va sent habitual, a l’arxiu de RTVE per trobar els millors i més peculiars moments de la música a televisió. El segon, oferirà música en viu de la mà de grans bandes nacionals internacionals.

En aquesta nove entrega de l’espai que presenta Virginia Díaz i dirigeixen Jero Rodríguez i  Arantxa Soroa, segueix apostant pels 'chyrons', subtítols amb què intenta informar, divertir i també fer una mica de sociologia per donar una visió actual del passat. El primer programa de la temporada, Tecnopop se centra en el so que va definir la música dels anys 80.

Virginia Díaz, presentadora de 'Cachitos de cromo y hierro' (La 2) / RTVE

La sisena temporada de Cachitos... consta de 13 programes. Alguns versaran sobre gèneres musicals i d’altres seran temàtics, com, a més de l’esmentat Tecnopop, el de Música latina; un programa 100% hispanoamericà; Spanish disco Spanish discoentre 1977 i principis dels 80, va ser el 'superboom’ de la música disco a Espanya; Hermanísimos, que mostrarà que sense germans ens faltaria bona part de la història de la música, i Platea, on es veurà que música pop i la clàssica no estan allunyades l’una de l’altra.

Música en viu

Així mateix, recupera la música en  viu amb al prime time amb La hora musa.La hora musa L’espai, que presentat per la música, actriu i compositora Maika Makovski, comptarà cada setmana amb grans bandes nacionals i internacionals que tocaran en directe i parlaran sobre música durant una hora. En l’estrena els convidats són Franz Ferdinand, Juan Perro i Mala Rodríguez.

Juan Perro / RTVE

Notícies relacionades

A més de Makovski, que, a més de presentar i parlar amb els músics de tu a tu, participa en algunes cançons en directe,al plató intervé el reporter Víctor Clares amb les entrevistes.  En cada programa, tres cançons de grup internacional i tres cançons de grup nacional en plató amb entrevista final. A més de dues cançons de grup nacional al set de la terrassa i el reportatge en profunditat de Clares.

Franz Ferdinand / RTVE

Alguns dels grups que passaran pel programa, a més de Franz Ferdinand, Juan Perro i Mala Rodríguez, que ocupen, el primer espai, seran Vetusta Morla, Simple Minds, Manolo García, Texas, Morgan, Jorja Smith, Izal, Tote King, Marlango, Bunbury, Jungle, Zeal & Ardor, Miguel Poveda i Brisa Fenoy.